Poliisi epäilee kolmikymppistä miestä useista rikoksista: esiintyi putkimiehenä ja tunkeutui vanhusten asuntoihin - Kaupunki | HS.fi

Poliisi epäilee kolmikymppistä miestä useista rikoksista: esiintyi putkimiehenä ja tunkeutui vanhusten asuntoihin

Miehen epäillään varastaneen asunnoista omaisuutta. Poliisin mukaan miehellä on aiempaa taustaa vastaavista teoista.

18.10. 11:16

Helsingin poliisi on tutkinut varkaus- ja petosrikosten sarjaa, jossa putkiasentaja esiintynyt mies tunkeutui uhrien kotiin ja varasti omaisuutta.

Poliisin mukaan noin 30-vuotias epäilty valitsi uhreikseen yleensä iäkkäitä henkilöitä, jotka liikkuivat rollaattorin kanssa. Miehen epäillään tunkeutuneen useisiin yksityisasuntoihin ja varastaneen niistä omaisuutta.

”Epäilty tuli yleensä suoraan asianomistajan ovelle tai odotti sopivaa uhria kerrostalon edessä. Hän oli päättäväinen ja nopea liikkeissään”, kertoo poliisin tiedotteessa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Outi Petersohn-Järvinen.

Poliisi epäilee miestä törkeistä varkauksista ryöstöstä ja maksuvälipetoksesta.

Mies toimi toisiaan myös rikoskumppanin kanssa.

Syyskuun lopussa epäilty ja toinen noin 40-vuotias mies tunkeutuivat iäkkään pariskunnan kotiin esittämällä putkivauriota korjaamaan tulleita putkiasentajia tai huoltomiehiä.

Miehet onnistuivat poliisin mukaan huijaamaan asukkaita antamaan pankkikortin tunnusluvun. Miehet käyttäytyivät uhkaavasti ja saivat ryöstösaalikseen lisäksi useita pankkikortteja ja kaksi matkapuhelinta.

Toisen törkeän varkauden tutkinnassa on kyse teosta, jossa epäilty tekijä sai saaliikseen useita arvoesineitä.

Keski-ikäinen pariskunta heräsi aikaisin aamulla auton moottorin ääneen. Heidän naapurinsa mukaan autoa oli yritetty varastaa ja se oli jätetty käyntiin.

Uhrit huomasivat että heidän makuuhuoneestaan oli kadonnut useita tavaroita. Kadoksissa oli illalla sängylle laitettu tablettitietokone, rannekello, hopeakoru, luottokortti ja auton avaimet.

Epäilty oli tuolloin kähveltänyt makuuhuoneen sängyltä tablettitietokoneen ja lisäksi rannekellon ja hopeakorun.

”Silminnäkijän mukaan asukkaiden pihalta oli poistunut mies, jolla oli kädessä puhelin tai tabletti. Hänen tuntomerkkinsä sopivat myöhemmin tapahtuneisiin muihin rikossarjan osiin”, Petersohn-Järvinen sanoo tiedotteessa.

Epäillyllä on myös aiempaa taustaa vastaavista rikoksista. Miestä epäillään myös neljästä muusta vastaavasta rikoksesta, joiden tutkinta on kesken.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat