HS:n jakelussa vaikeuksia Espoossa: Posti siirtää 30 työntekijää muualta Suomesta - Kaupunki | HS.fi

HS:n jakelussa vaikeuksia Espoossa: Posti siirtää 30 työntekijää muualta Suomesta

Aluepäällikkö Hannu Riihimäen mukaan näin suurta työntekijöiden siirtoa ei ole hänen aikanaan tehty.

Postin aamujakelu on takellellut viime aikoina pääkaupunkiseudulla etenkin Espoossa.

18.10. 13:39

HelsingiN SANOMIEn jakelu on ollut erityisissä vaikeuksissa Espoon alueella Postin työntekijäpulan vuoksi.

Aamujakelun vaikeudet jatkuvat vielä lähiviikkojen ajan, sillä Postilla on Espoon alueella noin 30 henkilön työntekijävaje. Muualla Suomessa työskenteleviltä Postin työntekijöiltä on kyselty halukkuutta siirtyä Espooseen.

Aluepäällikkö Hannu Riihimäen mukaan halukkaita on nyt löytynyt. Posti myös tehostaa työntekijöiden paikallista rekrytointia avaamalla kauppakeskus Sellon yhteyteen oman rekrytointipisteen.

Riihimäki arvioi, että parannukset jakelussa eivät näy heti, koska muualta tulevat työntekijät on ensin perehdytettävä Espoon alueeseen. Riihimäen mukaan näin suurta työntekijöiden siirtoa ei hänen aikanaan ole tehty.

”Havaitsimme kesän puolivälissä, että meillä alkoi tulla työntekijäpula. Vaihtuvuus on pysynyt ennallaan, mutta uusien työntekijöiden rekrytoinnissa meillä on samanlaisia ongelmia kuin koko palvelualalla”, Riihimäki sanoo.

Postin aamujakelun ongelmat ovat heijastuneet myös osittain päiväpostin jakeluun.

HelsingiN SANOMIEn saaman tilaajapalautteen perusteella aamujakelusta pois jääneitä lehtiä ei ole lupauksista huolimatta pystytty toimittamaan saman päivän aikana.

”Se on meille se pahin mahdollinen tilanne, ja tähän pyrimme vaikuttamaan päivittäin. Joudumme pahoittelemaan jakelun puutteita uudestaan”, Riihimäki sanoo.

Uusien työntekijöiden rekrytointi on ollut hankalaa koko pääkaupunkiseudulla, mutta Espoossa jakelutyön tarve on kasvanut määrällisesti enemmän.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat