Onko tauti ja rokote ”orjuuttamista matkalla kohti kommunistista maailmanjärjestystä”, kysyi helsinkiläinen valtuutettu Twitterissä - Kaupunki | HS.fi

Onko tauti ja rokote ”orjuuttamista matkalla kohti kommunistista maailmanjärjestystä”, kysyi helsinkiläinen valtuutettu Twitterissä

Kaupunginvaltuutettu Laura Korpisen mukaan twiitin tarkoitus oli kysyä, ”mitä koronapassista voi pahimmillaan seurata”. Ei ryhmän linjan mukaista, kommentoidaan Helsingin perussuomalaisista.

Laura Korpinen perussuomalaisten puoluekokouksessa Seinäjoella elokuussa 2021.

19.10. 14:23

Helsingin perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Laura Korpinen julkaisi maanantaina Twitterissä koronapassin ja -rokotteet rajusti kyseenalaistavan viestin.

Twitter-viesti on tulkittavissa niin, että Korpinen vihjaa koronapandemian ja rokotusten olevan osa jonkinlaista valtiollisen tahon suurempaa suunnitelmaa.

”Alkaa iso kuva hahmottua, onko tauti ja rokotteet lähinnä apuvälineitä, saada valtion sisäinen passi käyttöön, orjuuttaa meidät, matkalla kohti uutta kommunistista maailmanjärjestystä, jossa muutamien suuryritysten oligarkit hallitsevat?” Korpinen kirjoitti.

Koronapassi tuli voimaan viime viikonloppuna. Passin avulla ravintolat saavat taas olla auki rajattomasti, kunhan asiakkailla on joko kaksi rokotusta tai joko todistus korkeintaan puoli vuotta sitten sairastetusta koronataudista tai todistus korkeinkaan 72 tuntia vanhasta negatiivisesta koronatestituloksesta.

Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtajan Mari Rantasen mukaan Korpisen twiitti ei edusta valtuustoryhmän linjaa.

”Se ei ole meidän ryhmän linjan mukainen”, Rantanen sanoo.

”Tämä tauti on ihan oikea tauti on, ei sitä tarvitse kiistää.”

Sanoutuuko perussuomalaisten ryhmä siis irti Korpisen twiitistä?

”En tiedä, miten voisimme sanoutua siitä irti, sehän on valtuutettu Korpisen yksityisajattelua.”

Valtuustoryhmällä ei Rantasen mukaan ole erityistä kantaa rokotuksiin.

”Onko millään valtuustoryhmällä ylipäätään mitään kantaa koronarokotteisiin? Se ei ole valtuustoryhmien asia.”

”On jokaisen yksityisasia, ottaako rokotuksen, mutta tutkimusten mukaan se ehkäisee hyvin vakavaa tautimuotoa. Se on minun henkilökohtainen kantani”, Rantanen sanoo.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä vastusti koronapassin käyttöönottoa. Rantanen on perussuomalaisten kansanedustaja.

Rantanen ei kerro, miten asiaa aiotaan Korpisen kanssa käydä läpi.

”Nämä asiat keskustellaan ryhmän sisällä, ei julkisuuden kautta.”

HS tavoitti Korpisen tekstiviestillä kommentoimaan twiittiään. Korpisen mukaan hänen tarkoituksenaan oli ”kysyä, mitä koronapassista voi pahimmillaan seurata”.

”On jo maita, joissa koronapassia edellytetään töihin pääsyyn. Näkymät ulkomailta passin osalta ovat mielestäni erittäin huolestuttavat.”

"Twiittini ei siis koskenut koronapandemiaa sinänsä vaan sitä, miksi koronapassia ajetaan kuin käärmettä pyssyyn.”

Korpinen on ammatiltaan asianajaja, ja hän toimii yrittäjänä omassa asianajajatoimistossaan. Korpisella on varatuomarin arvonimi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat