Miksi Töölönlahden pienen kahvilan sopimusta ei heti jatkettu, vaikka puistoremontti siirtyi vuosilla? - Kaupunki | HS.fi

Miksi Töölönlahden pienen kahvilan sopimusta ei heti jatkettu, vaikka puistoremontti siirtyi vuosilla?

Helsingin Töölönlahdella oleva kahvila Tyyni päätti lopettaa toimintansa. Kahvilayrittäjille tarjottiin mahdollisuutta jatkaa paikalla vielä kaksi vuotta vuodenvaihteen jälkeen.

Kahvila Tyyni kesällä 2014.

19.10. 13:02 | Päivitetty 19.10. 19:02

Töölönlahden rannassa Hesperian puistossa sijainnut kahvila Tyyni on lopettanut toimintansa. Kahvila kertoi lopettamisestasosiaalisessa mediassa.

”Tyyni sulki ovet lopullisesti tänä syksynä ja joudumme poistamaan rakennuksen, terassit ja laiturin. Helsinki päätti, ettei se halua jatkaa meidän vuokrasopimustamme”, Facebook-päivityksessä sanottiin viime viikolla.

HS kysyi, miksi suosittu pikkukahvila ei saanut jatkaa Töölönlahdella.

Kaupungilta kerrotaan, että kahvilalla on ollut määräaikainen vuokrasopimus Helsingin kanssa.

Tiimipäällikkö Jarmo Talvasto Helsingin kaupunkiympäristön alueidenkäytöstä kertoo, että kahvilan vuokrasopimusta ei keväällä jatkettu.

Päätös perustui siihen, että Hesperian puiston peruskorjauksen alkua oli suunniteltu ensi vuodelle.

Koronan myötä moni suunnitelma meni uusiksi, myös puiston peruskorjauksen aikataulu.

”Kahvilalle ei keväällä sen aikaisen tiedon mukaan vielä voitu luvata jatkoa kuluvan vuoden jälkeen. Loppukesän aikana tuli ilmi, että puiston peruskorjaus alkaa aikaisintaan vasta vuonna 2024”, Talvasto sanoo.

Talvasto kertoo, että kahvila on ollut Töölönlahdella ”kokeilusopimuksella”, jota on tähän saakka jatkettu määräaikaisena.

Paikka, jossa kahvila sijaitsee, ei hänen mukaansa ole kaavan mukainen kahvila- tai kioskipaikka.

”Kun tieto peruskorjauksen aloittamisen siirtymisestä tuli, oli mietittävä, voiko tällainen kahvila jatkaa samalla paikalla kuten aikaisemminkin vai olisiko reilumpaa kilpailuttaa paikka, koska muutkin toimijat ovat olleet kiinnostuneita sijainnista”, Talvasto sanoo.

”Voimme tarjota kahvilalle vielä jatkosopimusta. Yrittäjän näkökulmasta jatko­suunnitelmien tekeminen vain kahdelle vuodelle on toki varmasti haasteellista.”

Oikaisu 19.10. kello 14.24: Kaupunki ei irtisanonut vuokrasopimusta viime keväänä, mutta kahvilan jatkosopimusta ei silloin tarjottu.

Oikaisu 19.10. kello 19.00: Kahvilalle ei ole esitetty kahden vuoden jatkomahdollisuutta, kuten jutussa aiemmin väitettiin. Sen sijaan kahvilalle voidaan Jarmo Talvaston mukaan tarjota sellaista vielä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat