Kotihoidon työntekijöiden epäillään tunkeutuneen vanhusten koteihin ja vieneen arvotavaraa Helsingissä - Kaupunki | HS.fi

Kotihoidon työntekijöiden epäillään tunkeutuneen vanhusten koteihin ja vieneen arvotavaraa Helsingissä

Poliisi epäilee kahta kotihoidon työntekijää lukuisista törkeistä varkauksista Tapanilassa, Töyrynummella ja Tapulikaupungissa.

20.10.2021 15:21

Helsingin poliisi on tutkinut rikoskokonaisuutta, jossa kahden naisen epäillään anastaneen iäkkäiltä henkilöiltä rahaa ja muuta omaisuutta.

Epäillyt työskentelivät kotihoidon työntekijöinä. Varkaudet tapahtuivat Tapanilan, Töyrynummen ja Tapulikaupungin alueella.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kari Martikainen kertoo HS:lle, että epäillyt olivat oikeastikin kotihoidon työntekijöitä.

”On harvinaista, että rikoksesta epäillyt olisivat oikeasti jonkin ammatin edustajia. Huijareita on toki paljon”, Martikainen sanoo.

Poliisi tutki 19:ää lokakuun 2020 ja toukokuun 2021 välillä sattunutta tapausta, joissa rikosnimikkeenä on törkeä varkaus tai törkeän varkauden yritys, törkeä maksuvälinepetos tai maksuvälinepetoksen valmistelu.

Rikokset etenivät saman kaavan mukaan: yleensä toinen epäillyistä meni asiakkaan asuntoon ja toinen vahti asunnon ulkopuolella. Tarkoituksena oli varmistaa, ettei työvuorossa ollut hoitaja saapunut paikalle.

”Epäillyillä oli tietoa kotihoidossa olevista henkilöistä, esimerkiksi heidän osoitteensa. Sitä kautta he pystyivät valitsemaan henkilöt, joiden luona kävivät”, Martikainen kertoo.

Epäillyt työntekijät eivät kuitenkaan olleet työvuorossa rikosten tekoaikaan eikä asianomistaja ollut heidän asiakkaansa.

Epäillyt otettiin kiinni toukokuussa 2021, kun poliisi suoritti esitutkintaa uudesta epäillystä rikoksesta.

Naisia epäillään myös neljästä törkeästä maksuvälinepetoksesta ja yhdestä törkeän maksuvälinepetoksen valmistelusta.

Kokonaisuus siirtyy syyteharkintaan tällä viikolla.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat