Helsinkiläistä taloyhtiötä painoivat kova tontinvuokra ja remonttien suma: Asukkaat päättivät irrota kalliiksi käyneestä Helenin kaukolämmöstä

Vaikka Helsingin kaupungin energiayhtiöllä on vahva määräävä asema, monopolia sillä ei ole. Asunto-osakeyhtiö Untuvainen laski, että Helenin kaukolämmön korvaaminen maalämmöllä on sille ainoa keino tinkiä taloyhtiön kuluista.

Helsingin Roihuvuoressa taloyhtiö on siirtymässä Helenin kaukolämmöstä itse hallinnoimiinsa maalämpöpumppuihin sekä poistoilman lämmön talteenottoon. Asukas ja hallituksen jäsen Bengt Ekholm (vas.) sekä hallituksen puheenjohtaja Ari Saarelainen ja aiempi puheenjohtaja Raija Laru-Varis kertovat muutoksen pääsyyksi halun säästää kuluissa.

Helsingin Roihuvuoressa Asunto-osakeyhtiö Untuvainen on kyllästynyt maksamaan kaukolämmöstä kaupungin omistamalle energiayhtiölle Helenille.

Vaikka Helenillä on Helsingissä voimakas määräävä markkina-asema, täydellistä monopolia sillä ei ole kaukolämmön tuotannossa. Untuvaisen taloyhtiössä vaihdetaan paraikaa kaukolämpöä maalämpökaivoihin ja maalämmön lisänä poistoilman lämmön talteenottoon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat