Koulukodin ohjaaja fantasioi seksistä 16-vuotiaan sijoitusnuoren kanssa, tuomittiin yli vuoden vankeuteen - Kaupunki | HS.fi

Koulukodin ohjaaja fantasioi seksistä 16-vuotiaan sijoitusnuoren kanssa, tuomittiin yli vuoden vankeuteen

16-vuotias uhri oli pitänyt ohjaajaa tukihenkilönään ja isähahmona.

26.10. 14:58

Lastenkodin ohjaajana työskennellyt mies syyllistyi rikokseen, kun hän lähetti seksuaalissävytteisiä viestejä ja kuvia lastenkodissa aikaisemmin asuneelle nuorelle.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi miehen vuoden ja kuukauden mittaiseen ehdolliseen vankeusrangaistukseen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Tuomion mukaan tekoaikaan 48-vuotias mies oli muun muassa lähettänyt tekoaikaan 16-vuotiaalle tytölle kuvia sukuelimestään ja seksin harrastamisesta vihjailevia viestejä.

Tapahtumat saivat alkunsa keväällä 2019 Vuorelan koulukodissa Vihdissä.

Uhrin mukaan hän keskusteli ohjaajan kanssa paljon kaikenlaisista asioista ja piti tätä tukihenkilönään ja isähahmonaan.

Jossain kohtaa mukaan tulivat seksuaalissävytteiset keskustelut.

Tuomion mukaan mies on muun muassa kuvaillut uhrille hyvin yksityiskohtaisesti omia seksuaalisia halujaan, kertonut toiveistaan harrastaa seksiä uhrin kanssa ja ehdottanut yhteistä retkeä Nuuksioon, jossa voisi toteuttaa näitä haluja.

”[Syytetty] on ainakin kolme kertaa ehdottanut asianomistajalle sukupuoliyhteyttä käyttäen termejä paneminen, rakastelu ja yhdyntä”, tuomiossa kuvaillaan.

Mies kiisti syyllistyneensä asiassa mihinkään rikokseen.

Viestittelyihin ja keskusteluihin seksin harrastamisesta hän viittasi heittoina ja yhteisenä ”roisina huumorintajuna”. Nuuksion retkeä hän on poliisin esitutkinnassa kommentoinut ”läpällä heittäneensä panemisesta” retken aikana.

Tuomiosta käy myös ilmi, että koulukodin johtaja oli samana keväänä antanut ohjaajalle puhuttelun. Johtaja oli muistuttanut miestä asiallisesta käyttäytymisestä nuorten kanssa tilanteessa, jossa nuori on ihastunut ohjaajaan.

Mies vetosi oikeudessa siihen, että hän oli työssään pääsääntöisesti ohjannut muita nuoria, kuin uhria.

Tästä huolimatta oikeus katsoi, että 16-vuotias koulukotiin sijoitettu nuori pitää kaikkia ohjaajia auktoriteettiasemassa huolimatta siitä, kuka ohjaa ketäkin.

Jos sinulla on kokemuksia tai tietoa lastensuojelulaitoksissa tapahtuneista väärinkäytöksistä, voit olla yhteydessä sähköpostitse anne.kantola@hs.fi. Yhteydenotot ovat luottamuksellisia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat