HSL:n kausiliput kallistuvat vuodenvaihteessa – Korotus koko vuoden matkoissa enimmillään lähes 40 euroa - Kaupunki | HS.fi

HSL:n kausiliput kallistuvat vuoden­vaihteessa – Korotus koko vuoden matkoissa enimmillään lähes 40 euroa

HSL perustelee hinnankorotuksia kustannustason nousulla. Kerta- ja vuorokausilippujen hinnat säilyvät ennallaan.

Matkustajia Helsingin rautatieasemalla 15. lokakuuta.

26.10. 17:03

Kausilippujen hinnat kallistuvat Helsingin seudun joukkoliikenteessä ensi vuoden alusta alkaen. AB-, BC-, CD- ja D-kausilippujen hinnat nousevat 2,60–3,30 euroa kuukaudessa.

Vuodessa kausilippuihin menee siis 31,20–39,60 euroa enemmän rahaa kuin nykyisin.

Pidempien matkojen ABC-, BCD- ja ABCD-kausilippujen hinnat säilyvät ennallaan. Hinnat eivät muutu myöskään kerta- ja vuorokausilipuissa.

Lippujen keskimääräinen hinnankorotus on 1,6 prosenttia.

Helsingin seudun liikenteen (HSL) mukaan hinnankorotukset ovat välttämättömiä, koska joukkoliikenteen järjestämisen kustannukset ovat hienoisessa kasvussa.

HSL:n vuoden 2022 talousarvio on laadittu olettaen, että joukkoliikenteen käyttöaste on ensi vuonna 23 prosenttia pienempi kuin vuonna 2019.

HSL perustelee hinnankorotusten kohdistumista lyhyemmän matkan kausi­lippuihin sillä, että korona­virus­pandemia on vähentänyt eniten pisimpiä joukko­liikenne­matkoja. Niiden kysyntää HSL ei halua heikentää entisestään hinnankorotuksilla.

Kerta- ja vuorokausilippujen hinnat HSL pitää ennallaan, koska etätyön yleistyminen ja muuttuneet matkustustarpeet ovat lisänneet satunnaisten joukkoliikennematkojen kysyntää.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat