Helsinki peruu sittenkin perinteiset tanssiaiset nelosluokkalaisilta: ”Lapset ja nuoret joutuvat jälleen maksamaan koronavirustilanteesta kovan hinnan” - Kaupunki | HS.fi

Helsinki peruu sittenkin perinteiset tanssiaiset nelosluokkalaisilta: ”Lapset ja nuoret joutuvat jälleen maksamaan koronavirus­tilanteesta kovan hinnan”

Itsenäisyysjuhla piti järjestää kahdelle ikäluokalle joulukuussa Finlandia-talolla, mutta tartuntatilanteen vuoksi suuret juhlat perutaan.

Tanssijoita Finlandia-talossa vuonna 2015.

27.10.2021 16:29

Helsinki peruu joulukuulle suunnitellut nelosluokkalaisten tanssiaiset Finlandia-talolla. Asiasta on tiedotettu tänään keskiviikkona joissain kouluissa.

Perinteinen pormestarin itsenäisyysjuhla piti tänä vuonna järjestää sekä neljäsluokkalaisille että viidesluokkalaisille, joilta tanssiminen jäi viime vuonna väliin pandemian vuoksi.

Nyt juhla perutaan, koska aikuisten rokotekattavuus ei vieläkään ole tarpeeksi hyvä ja tartuntatilannetta pidetään liian vakavana. Tanssiaisiin osallistuvat lapset ovat kaikki alle 12-vuotiaita, joten he eivät itse ole vielä voineet saada rokotetta.

Peruutus koskee yhteensä noin 12 000:ta lasta.

"Olen todella pahoillani. Nämä ovat olleet joka vuosi Helsingin parhaat juhlat. On todella väärin, että lapset ja nuoret joutuvat jälleen maksamaan koronavirustilanteesta näin kovan hinnan", sanoo kasvatuksesta ja koulutuksesta vastaava apulaispormestari Nasima Razmyar (sd).

Kouluilla järjestetään omaa itsenäisyyspäivän ohjelmaa, ja näihinkin juhliin saa pukeutua vähän juhlavammin. Apulaispormestari sanoo kuitenkin, että minkään ikäluokan ei pitäisi jäädä kokonaan vaille suuria tanssiaisia esiintyjineen.

Nyt jo toista kertaa tanssiaiset menettäville viidesluokkalaisille aiotaan järjestää juhlat vuonna 2022, kun tanssijoilla itsellään on ollut mahdollista saada rokotus.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat