Metroliikenteen häiriö saatiin korjattua yön aikana, metro kulkee taas Itäkeskuksen ja Mellunmäen välillä - Kaupunki | HS.fi

Metroliikenteen häiriö saatiin korjattua yön aikana, metro kulkee taas Itä­keskuksen ja Mellun­mäen välillä

Metroliikenne palautuu normaaliksi torstaiaamusta lähtien.

27.10. 18:01 | Päivitetty 28.10. 5:26

Metroliikenteessä keskiviikkona ilmennyt häiriö on saatu korjattua yön aikana ja liikenne jatkuu torstaiaamuna normaaliin tapaan, Helsingin seudun liikenteen (HSL) viestinnästä kerrotaan.

HSL tiedotti metroliikenteen häiriöstä sivuillaan keskiviikkona.

Häiriön takia osa metroista ei kulkenut Itäkeskuksen ja Mellunmäen välillä. Aiemmin keskiviikkona yksikään metro ei kulkenut Itäkeskuksen ja Mellunmäen eikä Itäkeskuksen ja Vuosaaren välillä, mutta HSL:n mukaan liikenne Vuosaareen käynnistyi keskiviikkoillan aikana.

Hieman kahdeksan jälkeen illalla HSL myös tiedotti, että liikenne Mellunmäkeen on käynnistymässä harvennetulla vuorovälillä. Keskiviikkoiltana joka toinen metro Tapiolasta käännettiin Itäkeskuksessa ja joka toinen ajoi Mellunmäkeen asti.

Häiriön syynä oli HSL:n mukaan radan sähköhäiriö Kontulassa. Vikaa korjattiin vielä iltayhdentoista jälkeen.

Hakaniemestä Kontulaan matkanneella Armi Pohjansarolla kesti kaikkiaan yli kaksi tuntia päästä kotiin keskiviikkoiltana metron häiriön vuoksi. Pohjansaron metromatka katkesi Itäkeskuksessa, jossa korvaavia busseja odotti hänen mukaansa 50–60 ihmistä.

”Mahduin vasta seitsemänteen bussiin”, Pohjansaro kertoo.

Hän kritisoi HSL:n tiedotusta tai pikemminkin sen puutetta. Pohjansaron mukaan ihmismäärä oli myös sen verran suuri, että vaikutti siltä, ettei HSL ollut järjestänyt tarpeeksi korvaavia bussikuljetuksia.

”Mistään ei kuulutettu Itäkeskuksessa, vaikka bussilaiturit olivat aivan täynnä ihmisiä”, Pohjansaro sanoo.

HSL kertoo, että bussilinjoilla 92, 94, 95 ja 97 oli ylimääräisiä vuoroja häiriön vuoksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat