Minecraftin uudessa kaupunkimallissa Helsinkiä voi muuttaa virtuaalisesti - Kaupunki | HS.fi

Minecraftin uudessa kaupunki­mallissa Helsinkiä voi muuttaa virtuaalisesti

Kaupunkimallin päivitetyssä versiossa Helsinki on aiempaa yksityis­kohtaisempi.

5.11. 20:30

Helsingissä pääsee nyt seikkailemaan virtuaalisesti Minecraftin uudessa versiossa, jossa voi ottaa haltuunsa koko pääkaupungin, kaupunki tiedottaa.

Minecraft on suosittu, kuutioihin perustuva avoin pelimaailma. Peli toimii useilla eri alustoilla, kuten tietokoneilla ja pelikonsoleilla.

Ensimmäinen versio Minecraftin Helsinki-kaupunkimallista julkaistiin viime vuonna. Silloin 3d-pelimaailmassa oli mahdollisuus tutkia ydinkeskustaa.

Päivitetyssä pelimaailmassa tuttua ympäristöä pystyy muokkaamaan monin tavoin.

Käyttäjät voivat esimerkiksi suunnitella reittejä julkiselle liikenteelle, etsiä omia kotitaloja ja kokeilla, miltä kaupunki näyttäisi, jos sieltä poistaisi tuttuja rakennuksia.

Kaupunkimallissa on mukana paitsi rakennuksia myös muita kaupunkiin kuuluvia elementtejä, kuten puita ja laivoja.

Minecraft-kaupunkimallissa kuution särmän pituus vastaa yhtä metriä. Mittasuhteiltaan Minecraft-Helsinki vastaa todellisuutta niin pitkälle kuin se on kuutiomaailman teknologiassa mahdollista.

Kaupunkimalli soveltuu myös opetuskäyttöön, ja sitä on mahdollista hyödyntää esimerkiksi paikallis­maantiedon opetuksessa. Mallista voi oppia Helsingin arkkitehtuurista ja historiasta.

Uutta Minecraft-Helsingin versiota suunnittelemassa ollut Pietari Niinimäki kertoo kaupungin tiedotteessa, että tarkoituksena on ollut tehdä kaupunkiympäristöstä helpommin lähestyttävä kokonaisuus erityisesti nuorille.

PC Magazine raportoi, että Minecraftilla oli sen kehittäjän Mojang Studiosin mukaan viime vuoden lokakuussa yli 131 miljoonaa aktiivista kuukausikäyttäjää.

Suosio on Windows Centralin mukaan kasvanut, ja pelillä oli kuluvan vuoden elokuussa yli 141 miljoonaa aktiivista kuukausikäyttäjää.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat