Viranomaiset tekivät valvontaiskun viikonloppuna: Taksiliikenteessä paljon pieniä puutteita Länsi-Uudellamaalla - Kaupunki | HS.fi

Viranomaiset tekivät valvontaiskun viikonloppuna: Taksiliikenteessä paljon pieniä puutteita Länsi-Uudellamaalla

Viranomaiset tarkastivat 23 taksia, joista 16:ssa oli huomautettavaa.

Takseja Helsingin Asema-aukiolla.

7.11.2021 12:24

Takseissa on paljon pieniä puutteita Länsi-Uudellamaalla, selvisi viranomaisten suorittamassa valvonnassa viikonloppuna.

Valvonnassa viranomaiset tarkastivat 23 taksia, joista 16:sta löytyi huomautettavaa. Maksullisia huomautuksia annettiin 12, joista 11 oli liikennevirhe­maksuja ja yksi sakko.

Yhdeksässä tapauksessa kuljettajan tai taksiluvan haltijan nimi ja yhteystiedot eivät olleet matkustajan nähtävillä.

Taksiliikennöintiin oikeuttavaa asiakirjaa ei ollut esittää kuudessa tapauksessa.

Yhdessä tapauksessa oli puutteita hintatietojen esittämisessä, ja yhdellä kuljettajalla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.

Viranomaiset eivät havainneet valvonnassa liikenneturvallisuutta vaarantavia tekijöitä. Viranomaisten mukaan taksit olivat hyvässä kunnossa ja liikennekelpoista.

Taksinkuljettajien ajolupa oli kaikilla tarkastetuilla kuljettajilla. Jokaisessa tarkastetussa taksissa oli myös taksivalaisin.

Valvontaan osallistuivat Länsi-Uudenmaan poliisi, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, verohallinto ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto.

Länsi-Uuteenmaahan kuuluvat muun muassa Espoo, Hanko, Inkoo, Karkkila, Kauniainen, Kirkkonummi, Lohja, Raasepori ja Vihti.

”Asiakkaan näkökulmasta hinta- ja yhteistietojen puuttuminen tai hyvin kirjavat esittämistavat ovat ongelmallisia”, sanoo Traficomin asiantuntija Tiina-Liisa Ruotsalainen viranomaisten yhteisessä tiedotteessa.

Ruotsalaisen mukaan puutteet olisi helppoa korjata.

”Toivoisimmekin taksiyrittäjien kiinnittävän enemmän huomiota tämän asian korjaamiseen.”

Verohallinnossa on paraikaa käynnissä tehostettu taksialan valvontahanke, jossa hyödynnetään valvontaiskuissa kerättyä tietoa.

Taksimatkustajat voivat ilmoittaa havaitsemistaan väärinkäytöksistä verohallinnon vihjetietolomakkeella.

Taksiliikenteen harjoittamista koskeviin säännöksiin on tullut tänä vuonna muutoksia.

Takseissa pitää jälleen käyttää taksivalaisinta, ja taksiliikennelupa tai sen jäljennös on oltava kuljettajan mukana. Syyskuusta lähtien takseissa on pitänyt olla myös taksamittarit.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat