Apotti otetaan käyttöön Helsingin lopuissakin sosiaali- ja terveyspalveluissa maanantaina – Ongelmat palveluiden käytössä mahdollisia - Kaupunki | HS.fi

Apotti otetaan käyttöön Helsingin lopuissakin sosiaali- ja terveys­palveluissa maanantaina – Ongelmat palveluiden käytössä mahdollisia

Apottia käyttävät terveydenhuollon ammattilaiset ovat arvostelleet uutta asiakas- ja potilastietojärjestelmää.

Apotti-järjestelmä on nyt käytössä Helsingin kaikissa sosiaali- ja terveyspalveluissa. Kuvassa Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus sen ollessa rakenteilla vuonna 2018.

7.11.2021 15:53

HelsinKI ottaa maanantaina käyttöön asiakas- ja potilastietojärjestelmä Apotin lopuissakin sosiaali- ja terveyspalveluissaan.

Apotti on otettu käyttöön Helsingissä kolmessa vaiheessa tänä vuonna.

Huhtikuussa Apotti tuli muun muassa terveydenhuollon palveluihin, kotihoitoon, iäkkäiden palveluihin, päihdehuoltoon ja neuvolapalveluihin. Toukokuussa sitä alettiin käyttää kaupungin vammaispalveluissa.

Viikonloppuna järjestelmän piiriin tulivat lastensuojelu, sosiaali- ja kriisipäivystys ja asumisen tuki. Maanantaina Apottiin liittyvät loputkin palvelut eli lapsiperheiden, nuorten ja aikuisten sosiaalipalvelut.

Siirtyminen uuteen järjestelmään onnistui viikonloppuna ilman suurempia ongelmia.

”Käyttöönotto on sujunut hyvin. Päiväaikaisen toiminnan osalta se nähdään sitten maanantaina”, sanoi Helsingin perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Maarit Sulavuori sunnuntaina iltapäivällä.

Hänen mukaansa uusien toimintatapojen omaksumisessa voi henkilöstöllä kuitenkin mennä aikaa ja palveluiden tilapäiset hidastumiset ovat mahdollisia.

”Seuraamme koko ajan käyttöönottoa, miten se sujuu ja nouseeko esiin jotain ongelmia.”

Apottia käyttävät terveydenhuollon ammattilaiset ovat aiemmin arvostelleet uutta järjestelmää. Järjestelmän on sanottu olevan muun muassa vaikea, sekava, intuition vastainen ja moni­mutkainen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat