Helsinkiläisvaltuutetut haluavat Lauttasaareen oman seniorikeskuksen, kaupunki ei lämpene ehdotukselle - Kaupunki | HS.fi

Helsinkiläis­valtuutetut haluavat Lauttasaareen oman seniori­keskuksen, kaupunki ei lämpene ehdotukselle

Aloitteen allekirjoittaneet valtuutetut perustelevat seniorikeskuksen tarvetta sillä, että Lauttasaaressa asuu runsaasti ikäihmisiä.

7.11.2021 15:25

Ryhmä Helsingin kaupunkipoliitikkoja ehdottaa seniorikeskuksen rakentamista Lauttasaareen. Valtuustoaloitteen on tehnyt varavaltuutettu Sirpa Asko-Seljavaara (kok) ja 14 muuta valtuutettua.

Asia on sosiaali- ja terveyslautakunnan käsittelyssä tiistaina. Sen jälkeen asia etenee kaupunginhallituksen käsittelyyn.

Aloitteen allekirjoittaneet valtuutetut perustelevat seniorikeskuksen tarvetta sillä, että Lauttasaaressa asuu runsaasti ikäihmisiä. Nyt kaupungilla on kymmenen seniorikeskusta.

”Lauttasaaressa on terveyskeskus, mutta sen tilat ovat jo nyt riittämättömät kasvavalle väestölle”, aloitteessa todetaan.

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunta toteaa lausunnossaan, että seniorikeskusten palvelut ovat jo nyt hyvin saavutettavissa lauttasaarelaisille muualla.

Muun muassa seniorikeskusten saavutettavuutta koskevan selvityksen mukaan valtaosalla lauttasaarelaisista oli vuonna 2018 enintään parinkymmenen minuutin matka lähimpään seniorikeskukseen Kampissa.

Lautakunnan mukaan kaupungin palveluiden pitää pysyä mukana väestöpohjan ja asuntorakentamisen rytmissä ja mittakaavassa taloudellisesti kestävällä tavalla.

Helsingin kaupunginkanslian vuoteen 2036 ulottuvan väestöennusteen mukaan Lauttasaaren väestömäärä lähtee maltilliseen kasvuun vuodesta 2031.

Vuonna 2036 Lauttasaaressa ennustetaan olevan noin 29 000 asukasta, joista yli 65-vuotiaita on runsaat 5 200.

Nyt asukkaita on Lauttasaaressa noin 24 500. Heistä yli 65-vuotiaita on noin 4 600.

Oman terveysasemansa Lauttasaari saa pitää samalla, kun kaupunki aikoo lakkauttaa terveysasemia eri puolilla kaupunkia.

Esimerkiksi Helsingin keskustan alueella asiointi on tarkoitus keskittää tulevaisuudessa Kampin uuteen terveys- ja hyvinvointikeskukseen.

Lue lisää: Esitys lakkauttaisi kolme terveysasemaa Helsingistä – Kampin valtava sote-keskus poliitikkojen pureskeltavaksi tiistaina

Lue lisää: Helsingin keskustan jätti­terveys­keskuksesta tuleekin kymmenen miljoonaa arvioitua kalliimpi

Oikaisu 8.11. kello 8.57: Uutisessa luki aiemmin, että sosiaali- ja terveyslautakunta käsittelee asiaa kokouksessaan maanantaina. Kokous on tiistaina.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat