Mies houkutteli Helsingin keskustassa alaikäisiä tyttöjä luokseen ja huumasi uneliaiksi – Törkeistä seksuaalirikoksista yli 9 vuotta vankeutta - Kaupunki | HS.fi

Mies houkutteli Helsingin keskustassa alaikäisiä tyttöjä luokseen ja huumasi uneliaiksi – Törkeistä seksuaalirikoksista yli 9 vuotta vankeutta

Mies tuomittiin muun muassa kolmesta törkeästä lapsenraiskauksesta ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

12.11.2021 14:28

26-vuotias mies houkutteli alaikäisiä tyttöjä seuraansa ja asuntoonsa tarjoamalla näille alkoholia, savukkeita ja huumausaineita. Mies oli käyttänyt hyväkseen nuorten päihtymystilaa ja kohdistanut heihin seksuaalista väkivaltaa.

Mies oli käyttänyt hyväkseen lastensuojelulaitoksesta karanneiden, haavoittuvassa asemassa vailla yöpaikkaa olevien teini-ikäisten tyttöjen tarpeita saada päihteitä.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Walaa Hussein Mushkalin laajassa seksuaali- ja muita rikoksia sisältäneessä kokonaisuudessa yhteensä 9 vuoden ja neljän kuukauden pituiseen vankeusrangaistukseen.

Seksuaalirikossyytteet kohdistuivat neljään asianomistajaan, joista kolme oli tekoaikana alaikäisiä nuoria.

Vuonna 1995 syntyneen Mushkalin syyksi luettiin yhteensä neljä seksuaalirikosta, alkoholirikkomus, kaksi tupakan myyntirikosta, törkeä huumausainerikos, alkoholirikos, salakatselu ja kunnianloukkaus.

Mushkal kiistää kaikki rikokset.

Tapahtumat ajoittuivat kesäkuusta 2020 toukokuulle 2021.

Vakavin teko oli joulukuusta 2020 toukokuulle 2021 jatkunut hyväksikäyttösuhde tekoaikaan 14-vuotiaan tytön kanssa. Tekoon sisältyi kaksi törkeää lapsenraiskausta, alkoholirikkomus, tupakanmyyntirikos sekä päihteiden väärinkäyttämistä.

Kolmas törkeä lapsenraiskaus kohdistui tekohetkellä 13-vuotiaaseen tyttöön.

Mushkal oli tutustunut tyttöihin Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevilla julkisilla paikoilla. Asianomistajat olivat tulkinneet suhteensa Mushkaliin ystävyyssuhteeksi.

Asianomistajat olivat myöhemmin viettäneet aikaa Mushkalin tämän asunnolla Helsingissä.

Mushkal oli hakenut teini-ikäisille tytöille alkoholia, savukkeita ja huumausaineita, joiden avulla hän oli houkutellut tyttöjä asunnolleen. Kun asianomistajat olivat olleet vahvasti päihtyneitä tai uneliaassa tilassa, vastaaja oli kohdistanut heihin seksuaalista väkivaltaa.

Käräjäoikeus toteaa, että rikoskokonaisuus osoittaa Mushkalissa tarkoituksellista, suunnitelmallista pyrkimystä päästä seksuaaliseen kanssakäymiseen suojaikärajaa nuorempien tyttöjen kanssa.

Vastaaja oli valehdellut tytöille oman ikänsä ja käyttänyt hyväkseen asianomistajien jo valmiiksi haavoittuvaa asemaa.

Seksuaalinen hyväksikäyttö oli tehty käyttämällä hyväksi asianomistajien avutonta tilaa. Seksuaaliset teot vaihtelivat raiskauksesta muunlaisiin tekoihin. Ainakin yksi teoista oli videoitu, ja vastaaja oli näyttänyt videon ulkopuoliselle.

Vankeustuomion lisäksi vastaaja tuomittiin maksamaan asianomistajille vahingonkorvausta kivusta ja särystä, tilapäisestä haitasta ja kärsimyksestä.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat