Lähes joutomaaksi taantuneelle rantabulevardille täydellinen kasvojenkohotus Helsingissä: Tällainen on uusi Hakaniemenranta - Kaupunki | HS.fi

Lähes joutomaaksi taantuneelle rantabulevardille täydellinen kasvojenkohotus Helsingissä: Tällainen on uusi Hakaniemenranta

Merenrantaterassille aiotaan istuttaa puita ja rakentaa istuskeluun sopivia laajoja puupintoja.

Havainnekuvassa tulevaa Signe Branderin terassia.

12.11.2021 13:56 | Päivitetty 12.11.2021 14:47

Hakaniementorin eteläpuolelle on tarkoitus luoda oleiluun ja kävelijöille sopiva ranta-alue.

Täyttömaalle lähelle merta suunnitellaan istuskeluun sopivia laajoja puisia tasoja, jalkakäytävät tehdään luonnonkivestä. Alueelle luvataan istuttaa myös uusia puita niin, että rakennetusta ympäristöstä tulisi mieleen rantakallio meren äärellä.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta käsittelee tiistain kokouksessaan Hakaniemenrannan eteläpuolen uusia katusuunnitelmia.

Hyväksyttävänä on aivan rannassa kulkeva kävely- ja oleilualue Signe Branderin terassi.

Merenrantaan toivotaan lisää oleskelutilaa.

Terassi alkaa John Stenbergin rannasta eli nykyisen hotelli Hilton Helsinki Strandin naapurista ja päättyy lähelle uutta Hakaniemensiltaa.

Signe Branderin terassin ja nykyisen Hakaniemenrannan kadun väliin on tulossa uusi suuri hotelli ja kerrostaloasuntoja yli tuhannelle ihmiselle.

Nyt poliitikkojen käsittelyssä olemassa suunnitelmasta ei siis enää linjata tästä, vaan siitä, mitä uusien talojen ja meren välissä halutaan tarkemmin olevan.

Hakaniemen kupeeseen merenrantaan on suunnitteilla terassin lisäksi myös asuntoja yli tuhannelle asukkaalle.

Terassin lisäksi hyväksyttävänä on uusi Signe Branderin kuja, joka yhdistää terassin ja Hakaniemenrannan. Kuja ei ole pelkästään kävelyaluetta vaan sen kautta tontilleajo ja huoltoajo ovat sallittuja. Kujalle on tarkoitus siirtää Maailman rauha -veistos.

Uusien katujen rakentamisen olisi tarkoitus alkaa vuonna 2023. Aiemmin Hakaniemenrannan eteläpuolella on ollut lähinnä parkkipaikkoja eikä seutu ole niinkään houkutellut oleskeluun.

Lue lisää: Hakaniemenrantaan kerrostaloja yli tuhannelle asukkaalle

Lue lisää: Legendaarinen valokuvaaja Signe Brander saamassa oman kadun Helsinkiin

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat