Hovioikeus kovensi tuomioita pahoinpitelystä ja omaisuuden viemisestä helsinkiläisasunnossa - Kaupunki | HS.fi

Hovioikeus kovensi tuomioita pahoinpitelystä ja omaisuuden viemisestä helsinkiläis­asunnossa

Käräjäoikeuden mukaan tapaus oli ryöstö mutta hovioikeuden mukaan törkeä ryöstö.

14.11.2021 15:45

Vuoden 2020 maaliskuussa helsinkiläisessä asunnossa pahoinpideltiin mies velanperinnässä ja tältä vietiin omaisuutta. Viisi miestä joutui syytteeseen tapauksesta – heistä yksi oli alaikäinen.

Helsingin käräjäoikeus katsoi, että kyseessä oli ryöstö. Helsingin hovioikeus tulkitsi kuitenkin toisin. Sen mukaan tapaus oli törkeä ryöstö, ja siksi se kovensi tuntuvasti tuomioita tapauksesta. Hovioikeus katsoi tapahtuman törkeäksi ryöstöksi nimenomaan väkivallan laadun perusteella.

TapahtumAKETJU alkoi, kun yksi tuomituista oli pyytänyt uhrin asuntoonsa Helsingissä. Asunnossa oli kuitenkin piilossa odottamassa myös muita miehiä. Oikeus tulkitsi, että kyseessä oli ansa.

Asunnossa viisi henkilöä kävi uhrin kimppuun, ja tätä pahoinpideltiin muun muassa lyömällä ja potkimalla. Häntä myös pistettiin veitsellä jalkaan.

Uhrilta vietiin hänen omaisuutensa, esimerkiksi bussikortti ja iPhone-puhelin. Yksi tuomituista videoi tapahtumaa.

Kovimman tuomion sai henkilö, jonka asunnossa pahoinpitely tapahtui. Hovioikeus tuomitsi hänet vankeuteen kolmeksi vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi. Käräjäoikeuden antama tuomio oli paljon lyhyempi: kaksi vuotta ja kuusi kuukautta.

Asunnon omistajan rangaistukseen oli kuitenkin yhdistetty kyseisen törkeän ryöstön lisäksi useita muitakin rikoksia.

Kahden tuomitun vankeusrangaistus piteni yhdestä vuodesta ja neljästä kuukaudesta kahteen vuoteen. Vankeus on kuitenkin ehdollinen.

Alaikäisen henkilön rangaistus piteni hovioikeudessa vuoteen ja kahdeksaan kuukauteen. Vankeusrangaistus on ehdollinen. Käräjäoikeuden tuomio oli ollut yksi vuosi vankeutta ehdollisena.

Yhden tuomitun rangaistus lyheni puolentoista vuoden vankeudesta kymmenen kuukauden vankeuteen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat