Vihtiläisen Peik Joutsenen kokoama tyhjä teltta houkutteli paikalle yllättäviä vieraita – "Olen aivan haltioissani” - Kaupunki | HS.fi

Vihtiläisen Peik Joutsenen kokoama tyhjä teltta houkutteli paikalle yllättäviä vieraita – "Olen aivan haltioissani”

Kodin lähelle pystytetty teltta houkutteli arkana tunnetun ilveksen paikalle. Ilvekset kiertelivät teltan ympärillä ja tutkivat sitä.

Riistakamera paljasti Vihdissä ilveksen ihmettelevän talon takametsikköön pystytettyä telttaa.

22.11. 13:24

Vihtiläinen palomestari Peik Joutsen ei ollut uskoa silmiään, kun hänen sähköpostiinsa alkoi viikko sitten sunnuntai-iltana seitsemän maissa tulla riistakameran ottamia valokuvia kahdesta teltan edessä liikkuvasta ilveksestä.

Joutsen oli asentanut kameran talonsa takana sijaitsevaan metsikköön. Paikka sijaitsee kahden kilometrin päässä Nummelan keskustasta.

”Riistakamera lähettää kuvat sähköpostiin lähes reaaliajassa, ja sain parin tunnin aikana seitsemän kuvaa, joissa näkyi yksi tai kaksi ilvestä. Ne pyörivät teltan edessä, vaikuttivat ihmettelevän sitä, lähtivät pois ja tulivat myöhemmin vielä takaisin”, Joutsen sanoo.

Joutsen harrastaa vaellusta ja pystytti teltan 150 metrin päähän talostaan testatakseen uusia retkeilyvarusteitaan. Hän sitoi riistakameran teltan edessä olevan männyn rungon ympärille koska halusi tietää, käyvätkö metsäkauriit nuuskimassa telttaa hänen yöpyessään siinä.

Joutsenen riistakameraan tallentuu lähes päivittäin metsäkauriita, pari kertaa viikossa kettu ja noin kerran viikossa supikoira. Kamera on kuvannut myös lintujen pyrstöjä, sillä linnuilla on tapana istahtaa Joutsenen kameran linssin päälle.

Toisella ilveksellä oli pentumaisia piirteitä.

Joutsen nukkui teltassa pari yötä, mutta sinä aikana yksikään eläin ei kameran mukaan vieraillut paikalla. Ilvekset ilmestyivät kuviin vasta sitten, kun palomestari oli poistunut paikalta.

”Onneksi en ehtinyt purkaa telttaa ja poistaa kameraa ennen sunnuntain iltavuoroa. Olen aivan haltioissani näistä ilveskuvista. En voinut kuvitellakaan, että ilveksiä liikkuu kotinurkillani”, Joutsen sanoo.

Peik Joutsen arvelee, että teltan edestä kulkivat emo ja poikanen. Isomman ilveksen korkeus oli Peikin arvion mukaan 50-60 senttiä. Pienemmällä oli poikasmaisia piirteitä, esimerkiksi isot tassut suhteessa vartaloon.

”Ruokaa teltassa ei ollut, ei murustakaan, joten arvelen, että ne olivat ainoastaan uteliaita."

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat