Helsingin eläinpelastusyksikön toiminta muuttuu: jatkossa villieläintä ei auteta, ellei se aiheuta vaaraa tai suurta haittaa ihmisille - Kaupunki | HS.fi

Helsingin eläinpelastus­yksikön toiminta muuttuu: jatkossa villi­eläintä ei auteta, ellei se aiheuta vaaraa tai suurta haittaa ihmisille

Kaupunki päätti lopettaa myös eläinpelastusyksikön ylläpitämän neuvontapuhelimen.

Vaikka eläinpelastus­yksikön toiminta muuttuu, hoitaa Korkeasaaren eläintarhan ylläpitämän Villieläinsairaala jatkossakin hoitoon tuotuja luonnonvaraisia eläimiä.

18.11.2021 21:54

Helsinki tehostaa pelastuslaitoksen eläinpelastusyksikön toimintaa.

Tulevaisuudessa eläinpelastusyksikkö ei enää hae hoitoon yksittäisiä luonnonvaraisia eläimiä. Samalla loppuu myös eläimiin liittyvä puhelinneuvonta.

Eläinpelastusyksikkö aikoo jatkossa keskittyä lakisääteisten tehtävien hoitamiseen. Tämä tarkoittaa sitä, että yksikkö hälytetään paikalle, mikäli hätäkeskuksen tekemän riskiarvion mukaan se on tarpeellista.

Muutos astuu voimaan ensi vuoden huhtikuussa.

Tähän mennessä eläinpelastusyksikkö on auttanut yksittäisiä sairaita, loukkaantuneita tai ahdinkoon joutuneita eläimiä.

Pelastusyksikön on voinut soittaa apuun esimerkiksi, jos on havainnut maassa siipensä loukanneen linnun.

Jatkossa eläinpelastusyksikkö tulee auttamaan pulaan joutuneita lemmikki- ja tuotantoeläimiä. Luonnoneläimet sen sijaan jäävät omillensa, ellei eläin aiheuta vaaraa tai suurta haittaa ihmisille.

Kaupungin mukaan muutoksen taustalla on tahto kehittää eläinpelastusyksikön toimintaa ja tarjota autettaville eläimille parasta mahdollista hoitoa.

Korkeasaaren eläintarhan ylläpitämän Villieläinsairaalan toiminta jatkuu entisellään ja sairaala hoitaa jatkossakin hoitoon tuotuja luonnonvaraisia eläimiä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat