Etelään ja länteen satanut lumi haittaa aamulla ajokeliä - Kaupunki | HS.fi

Etelään ja länteen satanut lumi haittaa aamulla ajo­keliä

Viikonlopuksi on tiedossa pidempi pakkasjakso koko maahan.

Talviautoilua Espoon Oittaalla 15. marraskuuta 2021. Tiistaiaamuna 23. marraskuuta etelään ja länteen satanut lumi voi haitata ajokeliä.

23.11. 5:11 | Päivitetty 23.11. 10:09

Yön aikana lunta eteläiseenkin Suomeen tuonut sadealue väistyy aamupäivän aikana kaakkoon, kertoo Ilmatieteen laitos. Lumisade ja tienpintojen liukkaus heikentää monin paikoin aamun ajokeliä muun muassa maan etelä- ja keskiosissa, varoittaa Tampereen tieliikennekeskus.

Ilmatieteen laitos varoittaa huonontuneesta ajokelistä aamulla Varsinais-Suomessa, Satakunnassa sekä Etelä-Pohjanmaalta Pohjois-Pohjanmaan länsiosaan ulottuvalla alueella. Myös Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa on voimassa varoituksia.

Koira ihmetteli yön aikana satanutta ohutta lumikerrosta aamulenkillään Espoon Suvelassa 23. marraskuuta.

Tiistaipäivä on laajalti poutainen. Päivälämpötilat ovat etelässä nollan tuntumassa. Maan keskiosissa päivää vietetään pikkupakkasilla ja pohjoisosissa 10 pakkasasteen tienoilla.

Tiistai-illasta Suomen länsiosiin saapuu seuraava sadealue, ja lumisateita odotetaan ensi yönä Helsingistä eteläiseen Lappiin. Suurimmat lumikertymät ovat odotettavissa Oulusta Joensuuhun ulottuvalle alueelle, missä lunta voi tulla 5–10 senttiä. Ajokeli voi suurimpien kertymien alueella heikentyä erittäin huonoksi.

Talviautoilua Espoon Oittaalla 15. marraskuuta 2021. Tiistaiaamuna 23. marraskuuta etelään ja länteen satanut lumi voi haitata ajokeliä.

Sadealueen myötä sää lauhtuu huomattavasti etelässä. Maan etelä- ja keskiosissa on keskiviikkoaamuna nollasta viiteen astetta lämmintä, mutta sää viilenee iltaa kohti pakkasasteille.

Illalla uusi sadealue tulee taas lännestä leviten maan keskiosaan. Torstaipäivälle jatkuvien sateiden lumikertymät ovat suurimpia alueella Vaasasta Kuopioon, missä sadealue saattaa jättää jälkeensä 10–15 sentin kinokset. Torstai on maan eteläosissa pilvinen ja lämpötila lauhtuu noin viiden lämpöasteen paikkeille.

Perjantaista alkaa koko maassa pidempi pakkasjakso. Etelään voi sataa perjantaina aamupäivän puolella vähän lunta, joten viikonloppua saatetaan viettää myös talvisemmissa tunnelmissa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat