Etelä-Helsingin pieniin virkistyssaariin suunnitellaan uutta rakentamista – Lisää tilaa saisivat sauna ja ravintolat - Kaupunki | HS.fi

Etelä-Helsingin pieniin virkistyssaariin suunnitellaan uutta rakentamista – Lisää tilaa saisivat sauna ja ravintolat

Poliitikot päättävät tiistaina Merisataman saarten kaavoituksesta.

Havainnekuvaa Uunisaaren uusista suunnitelmista

23.11. 11:05

Helsingin Merisataman edustan saariin aiotaan sallia lisää rakentamista.

Esimerkiksi Uunisaaren pohjoisosasta saisi purkaa ravintolan uusimman lisärakennuksen ja rakentaa tilalle uutta ja isompaa ravintolan, saunan ja pienen kylpylän käyttöön.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta käsittelee kokouksessaan tiistaina Merisataman saarten asemakaavan muuttamista. Saariin kuuluvat uimarannasta ja ravintolastaan tuttu Uunisaari sekä purjehtijoille keskeiset Liuskasaari, Sirpalesaari ja Liuskaluoto.

Saarien nykyisistä rakennuksista monet säilyvät suojeltuina, näitä ovat esimerkiksi Uunisaaren ravintolan vanhemmat osat, Liuskasaaren purjehdusseuran paviljonki ja Sirpalesaaren telakkarakennus.

Kaavamuutos antaisi luvan rakentaa myös uutta, Uunisaaren suunnitelmien lisäksi tätä olisivat Liuskasaarelle ja Liuskaluodolle tulevat huolto- ja varastorakennukset.

Sirpalesaaren venevajana toimivaan vanhaan teollisuushalliin kaava antaisi luvan myös majoitus- ja ravintolatoiminnalle. Liuskasaaren puisessa majoitusrakennuksessa olisi sallittua pitää myös kahvilaa.

Saarilla olevat kalliot halutaan säilyttää mahdollisimman luonnonmukaisena, samoin uimaranta säilyy virkistysalueena. Uutta rakentamista sallitaan vain vähäisiä määriä ja se painottuu satama-alueille.

Kulkua saariin on tarkoitus parantaa siten, että Liuskasaareen tulisi mantereelta talvisilta. Talvisiltojahan alueella on jo ennestään esimerkiksi mantereen ja Uunisaaren välillä.

Ympäri vuoden käytössä olevat uudet sillat eivät ole mahdollisia, koska vesiliikenne on niin vilkasta. Kesällä saarille lähtevät yhteisalukset lähtevät muuten mantereelta samoilta paikoilta kuin ennenkin, mutta Liuskasaaren ja Merisataman välille tulee uusi yhteys. Uunisaareen taas rakennetaan uusi käynti- ja vierasvenelaituri.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat