Espoon Tyttöjen talon toiminta jatkuu –  poliitikot pääsivät sopuun ensi vuoden talousarviosta - Kaupunki | HS.fi

Espoon Tyttöjen talon toiminta jatkuu –  poliitikot pääsivät sopuun ensi vuoden talousarviosta

Maanantaina päättyneissä budjettineuvotteluissa tehtiin pieniä lisäyksiä koulujen ja päiväkotien sekä terveydenhoidon rahoitukseen sekä aikaistettiin uuden Jupperin koulun rakentamista.

Äiti laittaa lasta turvaistuimeen. Espoossa ei rajata kotihoidontuen kuntalisää entistä pienemmille lapsille.

23.11. 9:55

Espoolaispoliitikot ovat päässeet neuvottelutulokseen ensi vuoden budjetista. Neuvotteluissa lisättiin käyttötalouteen rahaa yhteensä 6,7 miljoonaa euroa.

Tästä suurimman siivun eli 3,5 miljoonaa sai kasvu ja oppiminen.

Kotihoidontuen Espoo-lisää ei enää ensi vuonna leikata niin että se koskisi aiempaa pienempiä lapsia. Varhaiskasvatukseen lisättiin 300 000 euroa.

Suomenkielinen perusopetus sai 3,5 miljoonaa lisää koronan jälkihoitoon eli esimerkiksi avustajiin, erityisopetukseen, yhteisöpedagogeihin ja siihen, että ryhmäkokoja ei tarvitsisi kasvattaa. Lukioon on tarkoitus lisätä aloituspaikkoja.

Hyvinvoinnin ja terveyden toimialalle lisättiin 2,4 miljoonaa, mistä suurin siivu 1,5 miljoonaa luvataan käyttää hoitojonojen purkuun ja mielenterveystyöhön.

Tyttöjen talo saa jatkaa Loisto setlementti oy:n toimintana. Pieniä summia lisättiin myös Espoon sairaalan päivystysosastolle, vanhuksia palvelevalle liikkuvalle sairaalalle ja digitaalisten palvelujen kehittämiseen.

Olarin uimahallia pidetään kunnossa, kunnes sen toimintaa jatkamaan löytyy vuokralaiseksi yksityinen yrittäjä. Laajalahden kirjaston käyttökuluihin lisättiin hivenen rahaa ensi vuodelle, mutta kirjaston jatkosta tehdään päätöksiä vasta myöhemmin.

Investoinneissa euroissa merkittävin päätös oli Jupperin koulun uuden rakennuksen aikaistaminen ensi vuosikymmeneltä alkamaan vuonna 2025. Olariin suunnitellut kaksi uutta päiväkotirakennusta sekä Pitkänotkoon suunniteltu yksi päiväkoti sen sijaan poistettiin kaupungin omista suunnitelmista ja niitä korvaamaan halutaan yksityisiä toimijoita.

Vuodelle 2023 lisättiin kaksi rakennushanketta: Blindsundin silta ja Juvanmalmin moposuora.

Virallisesti valtuusto hyväksyy budjetin 8. joulukuuta. Neuvottelutuloksessa ovat mukana kaikki muut valtuustoryhmät paitsi perussuomalaiset.

Espoon budjetin toimintamenot ovat 2,5 miljardia euroa. Verotulojen kasvu on elpynyt hiukan ja sen odotetaan ensi vuonna olevan noin 5,6 prosentin luokkaa.

Espoo on Suomen velkaisin kunta kolmen miljoonan euron lainallaan, syynä suuret investoinnit. Siksi budjettia on tehty talous tiukalla.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat