Roskalaatikosta löytyi 40- vuotiaan miehen ruumis Helsingin Tapaninvainiossa – Epäillyllä miehellä ja naisella rikostaustaa - Kaupunki | HS.fi

Roskalaatikosta löytyi 40- vuotiaan miehen ruumis Helsingin Tapanin­vainiossa – Epäillyllä miehellä ja naisella rikostaustaa

Henkirikos tapahtui viikonloppuna. Epäillyillä takanaan rikostaustaa.

23.11. 13:15 | Päivitetty 23.11. 15:32

Poliisi on ottanut Pohjois-Suomessa kiinni kaksi ihmistä, joiden epäillään liittyvän Helsingissä viikonloppuna tapahtuneeseen murhaan.

Hätäkeskukseen tuli lauantaiaamuna ilmoitus, että Helsingin Tapaninvainiossa sijaitsevan paritalon ulkoroskiksesta oli löytynyt verinen matto.

Paikalle saapuneet poliisipartiot löysivät roskiksesta kuolleen, noin 40-vuotiaan miehen. Kuolleen nimi selvitettiin nopeasti.

Henkirikosta tutkitaan tässä vaiheessa nimikkeellä murha. Sen arvioidaan tapahtuneen joko perjantaina tai varhain lauantain puolella. Teosta epäillään 28-vuotiasta naista ja 27-vuotiasta miestä.

”Tekotapa on ollut raaka ja julma. Esitutkinnassa on saatu viitteitä siitä, että teko on saatettu suunnitella etukäteen”, sanoo rikostarkastaja Jari Koski tiedotteessa.

Kosken mukaan kiinniotot tapahtuivat Suomussalmella Kainuun maakunnassa. Tämän enempää yksityiskohtia poliisi ei halua kertoa tutkinnan turvaamiseksi.

"Keskitytään nyt epäiltyjen kuulemiseen ja vangitsemisvaatimusten tekemiseen", Koski kertoo.

Kahta murhasta epäiltyä aiotaan vaatia vangittavaksi Helsingin käräjäoikeudessa keskiviikkoaamuna.

Molemmilla epäillyllä on taustallaan aiempia rikossyytteitä. Murhasta epäilty mies on ollut syytettynä muun muassa tapon yrityksestä, huumausainerikoksesta sekä kavalluksesta. Nainen on ollut syytettynä muun muassa pahoinpitelystä

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat