Timo Harakka aikoo äänestää Sörnäistentunnelia vastaan: ”Tunneli on turha” - Kaupunki | HS.fi

Timo Harakka aikoo äänestää Sörnäisten­tunnelia vastaan: ”Tunneli on turha”

Timo Harakka aikoo äänestää keskiviikon valtuustossa Sörnäisten tunnelia vastaan.

Timo Harakka syyskuussa Helsingissä.

23.11. 21:40 | Päivitetty 23.11. 22:24

Helsingin kaupunginvaltuutettu Timo Harakka (sd) kertoo tiistaina julkaisemassaan blogitekstissä aikovansa äänestää keskiviikkona valtuustossa Sörnäisten tunnelia vastaan.

Blogin otsikko kuuluu lyhyesti ja ytimekkäästi: ”Sörnäistentunneli on turha”.

Harakka on myös Suomen hallituksen liikenne- ja viestintäministeri.

Harakka kritisoi blogissaan tunnelihankkeen valmistelua puutteelliseksi. Hänen mukaansa tilanne on päätöksenteon näkökulmasta poikkeuksellinen, koska valtuutettujen mahdollisuudet tarkastella erilaisia vaihtoehtoja ovat jääneet vähäiseksi.

Harakka kertoo muodostaneensa tunnelihankkeeseen kielteisen kannan arkkitehti Olli Hakaselta saamansa selvityksen pohjalta.

Hakasen kertoman perusteella voidaan Harakan mukaan osoittaa, että tunneli on tarpeeton.

”Sekä metron, raitioteiden että bussien yhteydet turvataan paremmin ilman tunnelia”, Harakka kirjoittaa.

Harakan ulostuloa ennen keskiviikon äänestämistä voi pitää yllättävänä, sillä puolueen eturivin vaikuttajat Helsingissä Nasima Razmyar ja Pilvi Torsti ovat antaneet tukensa hankkeelle.

Sörnäistentunnelilla tarkoitetaan Sörnäisten rantatien ja Hermannin rantatien välille suunniteltua maanalaista väylää. Helsingin kaupungin­valtuuston on määrä äänestää 1,6 kilometriä pitkän autotunnelin rakentamisesta keskiviikkona. Tunnelin hinnaksi on arvioitu 180 miljoonaa euroa.

Kun tunnelihanke hyväksyttiin viime viikolla kaupunginhallituksessa, sitä kannattivat kokoomus, perussuomalaiset ja Rkp, kun taas vihreät ja vasemmisto­liitto asettuivat vastustamaan sitä. Harakan edustamia sosiaalidemokraatteja hanke on puolestaan jakanut.

Blogissaan Harakka kertoo myös pitävänsä epäoikeudenmukaisena sitä, että vastuu päätöksestä on ”vyörytetty demarien niskaan”.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat