Tapaninvainion murhasta epäillyt vangittiin – Toisella kontollaan pitkä ja laaja rikoshistoria - Kaupunki | HS.fi

Tapaninvainion murhasta epäillyt vangittiin – Toisella kontollaan pitkä ja laaja rikoshistoria

Epäillyt vangittiin keskiviikkoaamuna todennäköisin syin epäiltyinä Helsingin Tapaninvainiossa tapahtuneesta murhasta.

24.11. 11:26 | Päivitetty 24.11. 11:55

Helsingin käräjäoikeus vangitsi tänä aamuna kaksi henkilöä todennäköisin syin epäiltyinä Tapaninvainiossa tapahtuneesta murhasta.

Molemmilla on taustallaan rikoshistoriaa. Teosta epäilty mies on istunut useamman vankeusrangaistuksen.

Helsingin poliisi kertoi tiistaina Tapaninvainiossa sijaitsevan paritalon ulkoroskiksesta löytyneestä noin 40-vuotiaan miehen ruumiista. Miehen epäillään kuolleen viime perjantain ja lauantain välisenä aikana. Tapausta tutkitaan tässä vaiheessa murhana.

Lue lisää: Roskalaatikosta löytyi 40- vuotiaan miehen ruumis Helsingin Tapanin­vainiossa – Epäillyllä miehellä ja naisella rikostaustaa

Teosta epäillään 28-vuotiasta naista ja 27-vuotiasta miestä, jotka poliisi otti kiinni Suomussalmella, Kainuun maakunnassa.

Poliisi on ollut niukkasanainen murhatutkinnan etenemisestä. Rikostarkastaja Jari Kosken mukaan tässä vaiheessa ei ole poissuljettua sekään, että tapaukseen liittyy myös muita henkilöitä.

Syytteennoston määräpäivä asiassa on 23. helmikuuta.

Murhasta epäilty mies on jäänyt käräjäoikeudesta useita tuomioita muun muassa huumausaineisiin liittyen.

Pisimmän tuomionsa mies sai vuonna 2014 törkeästä huumausainerikoksesta. Hän oli yhdessä kolmen muun tekijän kanssa hankkinut Ranskasta Suomeen Subutexia. Lisäksi hänen hallustaan oli löydetty 67 grammaa kannabista. Vankeutta tuli aiemman ehdollisen rangaistuksen täytäntöönpanon kanssa yhteensä kaksi vuotta ja seitsemän kuukautta.

Vuonna 2018 mies tuomittiin puolentoista vuoden vankeusrangaistukseen ravintola Populuksen edustalla tehdystä pahoinpitelystä. Syytetty oli osoittanut toista miestä aseella, jonka vuoksi hänet tuomittiin myös laittomasta uhkauksesta sekä ampuma-aserikoksesta.

Lisäksi hän sai tuomion salakuljetuksesta tuotuaan maahan yli 300 lääketablettia.

Ensimmäisen tuomionsa mies sai vuonna 2012 pyrkiessään ravintolaan väärennetyillä papereilla 17-vuotiaana. Tämän jälkeen tuomioita on tullut lähes vuosittain esimerkiksi rattijuopumuksista, huumausainerikoksista ja ampuma-aserikoksista.

Tuoreimmat tuomiot ovat tältä vuodelta.

Tammikuussa mies sai 60 päivän vankeustuomion törkeästä rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta ajettuaan Helsingin keskustan tuntumassa 1,25 promillen humalassa. Lisäksi hänen verestään löydettiin huumaus- ja lääkeainejäämiä.

Viime kesäkuussa mies sai tuomion huumausainerikoksesta, jossa miestä syytettiin amfetamiinipaketin lähettämisestä. Rangaistuksesi tuli 10 kuukautta vankeutta.

Murhasta epäilty nainen on hänkin ollut virkavallan kanssa tekemisissä aiemminkin.

Vuonna 1993 syntynyt nainen oli käräjillä viime elokuussa syytettynä yhteensä seitsemästä petoksesta.

Syytteet liittyivät olemattomien tavaroiden myyntiin tori.fi-sivustolla. Nainen oli erehdyttänyt ostajia myymällä muutamien kymmenien eurojen arvoisia lastenvaatteita- ja tavaroita sekä kosmetiikkaa. Yhteenlaskettu rikoshyöty oli 233 euroa.

Nainen tunnusti tekonsa ja sai rangaistukseksi 20 päiväsakkoa, eli yhteensä 120 euroa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat