Helsingin keskustan jättiterveyskeskukselle jälleen vihreää valoa poliitikoilta - Kaupunki | HS.fi

Helsingin keskustan jättiterveyskeskukselle jälleen vihreää valoa poliitikoilta

Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi tiistaina kaavaehdotuksen omalta osaltaan, kunhan lintujen törmäysriskiä lasitalon seiniin pienennetään.

Havainnekuva siitä, miltä uusi rakennus voisi näyttää. Se on valkoinen talo kartan keskellä.

24.11. 14:33

Helsingin keskustaan suunniteltu massiivinen terveys- ja hyvinvointikeskus on taas yhden askeleen lähempänä toteutumista.

Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi tiistaina omalta osaltaan kaavaehdotuksen, joka antaisi luvan rakentaa Kampin metroaseman läntisen lippuhallin tilalle uudisrakennuksen. Kaavamuutoksesta päättää lopulta kaupunginvaltuusto.

Uuteen rakennukseen on suunniteltu kahdeksaa maanpäällistä kerrosta ja yhtä kerrosta maan alle.

Rakennukseen jää myös metron tarvitsemia tiloja ja liiketilaa, mutta suurimman osan tarvitsee tuleva Keskustan terveys- ja hyvinvointikeskus. Kalasataman kaltaisessa jättikeskuksessa olisi paitsi terveysasema, myös psykiatria- ja päihdepalveluja, nuorten ja aikuisten sosiaalipalveluja, fysio- ja toimintaterapiaa, laboratorio ja röntgen.

Keskuksen on tarkoitus valmistua vuonna 2027, jolloin Viiskulman ja Kivelän terveysasemat lakkautetaan. Lauttasaaressa sen sijaan säilyy pikkuinen terveysasema.

Rakennuksen hinnaksi arvioitiin vuoden 2020 lopulla noin 84 miljoonaa euroa.

Kaavan yhteydessä käsitellään myös liikennesuunnitelmaa. Uuden rakennuksen ja Helsingin autotalon välisen alueen on tarkoitus olla kävelykatua ja -aukiota, jonka viihtyisyyttä lisätään istuttamalla kasveja ja lisäämällä penkkejä. Taksiasema muuttaisi nykyiseltä paikaltaan Runeberginkadun puolelle.

Lautakunta teki kokouksessaan kaavaehdotukseen vain pieniä muutoksia. Uutta rakennusta suunniteltaessa pitää kiinnittää huomiota siihen, miltä Autotalon siluetti näyttää tulevaisuudessa eri suunnista. Samoin talosta pitää tehdä sellainen, että linnut eivät liian herkästi törmää siihen.

Lue lisää: Täältä löydät lääkärin 2030: Kokosimme kartalle Helsingin suunnitellut jätti­keskukset ja lakkautettavat pienet terveys­asemat

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat