Vantaalla otettu kiinni useita ryöstöistä epäiltyjä nuoria - Kaupunki | HS.fi

Vantaalla otettu kiinni useita ryöstöistä epäiltyjä nuoria

Vantaalla on viikon aikana otettu kiinni useita ryöstöstä epäilyjä nuoria henkilöitä.

24.11. 16:07

Poliisi on ottanut kiinni kuusi nuorta epäiltynä ryöstöistä Vantaalla.

Useamman henkilön joukkoa epäillään ryöstöstä, joka tapahtui sunnuntaina 14.11 ennen puoltayötä. Heistä neljä otettiin kiinni. Samana päivänä poliisi otti kiinni ryöstöstä epäiltynä myös kaksi 2000-luvulla syntynyttä tyttöä. He olivat uhanneet väkivalloin kahta poikaa ja anastaneet heidän lompakkonsa.

Edellä mainittujen tapausten lisäksi poliisilla on tutkittavana Vantaalla myös tekomuodoltaan törkeä ryöstö, jossa mies oli uhannut naista puukolla. Poliisi otti näistä törkeistä ryöstöistä epäillyn kiinni viime perjantaina. Tekojen kohteena olivat seuralaispalveluita tarjoavat tytöt, jotka epäilty oli löytänyt internetin kautta.

Lisäksi Vantaalta jäi kiinni myös viime viikon keskiviikkona törkeästä ryöstöstä epäilty joukkio, kun kaksi naista oli puukolla uhaten ryöstänyt rahaa elintarvikeliikkeestä.

Heidän epäillään liittyvän myös muutamaan aiempaan kaupparyöstöön Helsingin alueella ja heitä tullaan esittämään vangittavaksi.

"Näitä ryöstörikoksia ei sinänsä vaikuttaisi yhdistävän mikään muu kuin se, että eri tekijät ovat yrittäneet ansaita rahaa väkivalloin uhkaamalla”, poliisi tiedottaa.

Monissa tapauksissa epäillyt ovat poliisin mukaan olleet melko nuoria. He eivät välttämättä ymmärrä, että ryöstöstä voi seurata jopa vuosien vankeusrangaistus, tiedotteessa kerrotaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat