Espoossa alkoi nyt uusi kierros koulujen lakkauttamisia –  ensimmäisenä tulilinjalla piskuinen Nuuksio - Kaupunki | HS.fi

Espoossa alkoi nyt uusi kierros koulujen lakkauttamisia –  ensimmäisenä tulilinjalla piskuinen Nuuksio

Jo aiemmin hyväksytyssä leikkausohjelmassa pidetään ihanteena koulua, jossa on vähintään neljä rinnakkaisluokkaa.

Nuuksion koulu joulukuussa 2020.

25.11. 13:04

Espoossa halutaan odotetusti eroon pienimmistä kouluista.

Kaupunki tiedotti keskiviikkona, että ensimmäisenä vuorossa on Nuuksion koulu.

Sen lakkauttamista valmistellaan tekemällä selvitys muutoksen vaikutuksesta lapsiin. Koulun oppilailla, alueen asukkailla ja muilla espoolaisilla on tilaisuus tulla kertomaan mielipiteensä asiasta avoimeen tilaisuuteen koululle 16. joulukuuta.

Nuuksion kouluun ei enää syksyllä otettu uusia ekaluokkalaisia. Oppilaita kansallispuiston naapurissa sijaitsevassa koulussa on tänä lukuvuonna 37.

Lue lisää: Kymmenet lapset käyvät edelleen Espoossa koulua muutaman luokan pienissä kylä­kouluissa – Kansallispuiston kupeessa sijaitsevaan kouluun tuodaan vesikin tankki­autolla

Kasvun ja oppimisen lautakunta päättänee koulun kohtalosta tammikuussa. Jos he päätyvät lakkauttamisen kannalle, koulu voisi sulkea ovensa ennen ensi syksyä ja vakituiselle henkilökunnalle osoitettaisiin uudet työpaikat muualta Espoosta.

Perusopetuksen johtaja Juha Nurmi sanoo, että samaa mietitään kaikkien Espoon pienten koulujen kohdalla. On vielä liian aikaista sanoa, missä niistä alettaisiin myös valmistella lakkautusta.

”Meidän pitää ensin selvittää tarkemmin monia asioita. Siis esimerkiksi sitä, onko muissa kouluissa tarpeeksi tilaa.”

Velkaantunut Espoo hyväksyi vuosi sitten seuraavaa viittä vuotta ohjaavan Taloudellisesti kestävä Espoo -ohjelman.

Siinä todetaan esimerkiksi, että koulujen ja päiväkotien kokoa kasvatetaan. Koulujen kohdalla ihanne olisi vähintään neljäsarjainen koulu eli neljä rinnakkaisluokkaa jokaisella luokka-asteella.

Ihanne koskee uusia kouluja eikä siis tarkoita suoraan kaikkien tätä pienempien koulujen loppua. Niistä päätetään yksitellen.

Rahan säästämisen lisäksi suurien koulujen paremmuutta perustellaan joustavuudella opetusryhmien muodostamisessa, laajemmalla valinnaisaineiden ja kielten tarjonnalla sekä mahdollisuudella paremmin tukea oppilasta eri lahjakkuusalueilla. Suurempien koulujen sanotaan myös parantavan esimerkiksi opiskeluhuollon palveluita ja helpottavan erityisen tuen järjestämistä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat