Vantaan Jokiniemeen suunnitellaan Itä-Uudenmaan poliisin uutta pääpoliisiasemaa - Kaupunki | HS.fi

Vantaan Joki­niemeen suunnitellaan Itä-Uuden­maan poliisin uutta pää­poliisi­asemaa

Suunnitelman mukaan kesällä 2023 valmistuisi poliisivankila ja runsasta vuotta myöhemmin syksyllä 2024 poliisitalo.

Jokiniemeen suunnitteilla oleva poliisiasema on tarkoitus rakentaa kahdessa vaiheessa.

25.11. 16:05

Itä-Uudenmaan poliisilaitokselle suunnitellaan uutta pääpoliisiasemaa Vantaan Jokiniemeen, tiedottaa Senaatti-kiinteistöt.

Senaatti-kiinteistöt ja poliisihallitus ovat yhdessä Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen kanssa hyväksyneet hankesuunnitelman uuden pääpoliisiaseman rakentamisesta osoitteeseen Jokiniemenkuja 2, tiedotteessa kerrotaan.

Poliisiasema on tarkoitus rakentaa kahdessa vaiheessa. Suunnitelman mukaan kesällä 2023 valmistuisi poliisivankila ja runsasta vuotta myöhemmin syksyllä 2024 poliisitalo.

”Hankkeen toteuttamiseksi on tehty viime vuosien aikana kattavia tarkasteluja, mutta nyt näyttäisi siltä, että jo ensi keväänä on edellytykset aloittaa poliisivankilan osalta pohjarakennustöitä”, hankkeesta vastaava Senaatti-kiinteistöjen rakennuttajapäällikkö Johanna Virsu kertoo tiedotteessa.

Uudelle pääpoliisiasemalle sijoitetaan kaikki Vantaan poliisipalvelut.

Nykyään Itä-Uudenmaan poliisin pääpoliisiasema Vantaalla on jakautunut kahteen toimipisteeseen. Poliisilaitoksen rikosasioista vastaava asema sijaitsee Helsinki-Vantaan lentoaseman yhteydessä ja esimerkiksi lupapalveluista vastaava toimipiste Tikkurilan aseman yhteydessä, noin kilometrin päässä kaavaillusta uudesta asemasta.

”Jokiniemen poliisiasema tulee olemaan koko poliisilaitoksemme pääpoliisiasema, johon on keskitetty poliisilaitoksemme tärkeät toiminnot. Sijainti on asiakkaiden kannalta hyvä, sillä poliisitalo sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien keskittymässä Tikkurilassa”, kertoo poliisipäällikkö Ilkka Koskimäki Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta tiedotteessa.

”Valmistuessaan Vantaan pääpoliisiasema on ensimmäinen uuden poliisitalokonseptin mukaisesti modulaarisesti suunniteltu iso pääpoliisiasema ja siten maan modernein poliisin toimitila tässä kokoluokassa”, kertoo Poliisihallituksen teknologiajohtaja Jyrki Wasastjerna.

Jokiniemen uuden poliisitalon suunnittelusta vastaavat Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki oy, Granlund oy ja Insinööritoimisto Pontek oy. Hankkeen toteutumiseksi ja rakennustöiden aloittamiseksi tarvitaan vielä valtioneuvoston raha-asianvaliokunnan puolto, poliisihallituksen vuokrauspäätös sekä Senaatti-kiinteistöjen hallituksen investointipäätös.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat