Matkustajakone joutui ”vakavaan vaaratilanteeseen” Helsinki-Vantaalla heti ilmaan noustuaan, Otkes aloittaa alustavan tutkinnan - Kaupunki | HS.fi

Matkustaja­kone joutui ”vakavaan vaara­tilanteeseen” Helsinki-Vantaalla heti ilmaan noustuaan, Otkes aloittaa alustavan tutkinnan

Otkesin mukaan koneen kyydissä oli 34 ihmistä. Kyseessä oli Fokker 50 -matkustajakone. Henkilövahinkoja ei syntynyt.

25.11. 23:16 | Päivitetty 26.11. 5:23

Helsingistä Joensuuhun matkalla ollut reittikone joutui vaikeuksiin heti nousun jälkeen ja joutui palaamaan takaisin kentälle torstaina.

Vaaratilanne tapahtui iltapäivällä viiden jälkeen. Vaaraa aiheutui Finavian STT:lle antamien tietojen mukaan vain kyseessä olleelle reittikoneelle.

Finavia ei tarkentanut torstaina, millaisesta vaarasta oli kyse. Myöskään reittikoneen matkustajamäärää Finavia ei kerro.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen suuresta ilmaliikenne­onnettomuudesta heti, ja paikalle lähetettiin yhteensä 15 pelastusyksikköä. Kone kääntyi nousun jälkeen heti takaisin ja pystyi laskeutumaan normaalisti Helsinki-Vantaan kentälle.

Torstai-iltana Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) kertoi ottavansa asian alustavaan tutkintaan.

Otkes kuvailee tapahtunutta ”vakavaksi vaaratilanteeksi” ja kertoo, että koneen kyydissä oli 34 ihmistä. Otkesin mukaan henkilövahinkoja ei syntynyt. Kyseessä oli Fokker 50 -matkustajakone.

”Johtava tutkija luokitteli tämän vakavaksi vaaratilanteeksi, mikä tekee sen, että meillä on tutkintavelvoite”, kertoo Otkesin viestintäpäällikkö Tiina Bieber HS:lle.

Otkesin tutkijat käyvät perjantaina lentoasemalla tekemässä arvion tapahtuneesta, minkä jälkeen selviää otetaanko tapaus tarkempaan syyniin.

”Meillä ei ole varmaan vielä yhtään sen enempää tietoa kuin heilläkään [Finavia] antaa muuta kuin henkilömäärä”, Bieber sanoo.

Tapahtuneesta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat, jonka mukaan konetta lensi Amapola Flyg -niminen lentoyhtiö. Finavia on vahvistanut tiedon.

IS:n mukaan Amapola Flyg on ruotsalainen rahtilentoyhtiö, jonka omistaa sijoitusyhtiö Salénia AB. Lehti kertoo, että yhtiö on vuodesta 2018 lähtien liikennöinyt myös joitakin Ruotsin sisäisiä matkustajalentoja ja voitti Joensuun reitin kilpailutuksen.

”Siinä tuli lento-onnettomuusvaara Amapolalle. Kone kääntyi nousun jälkeen heti takaisin ja laskeutui normaalisti kello 17.19. Mitään lento-onnettomuutta ei ole todellakaan ollut, mutta tieto ehti lähteä järjestelmiin”, Finavia kommentoi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat