Helsinki vuokraamassa lääkäreitä kouluihin - Kaupunki | HS.fi

Helsinki vuokraamassa lääkäreitä kouluihin

Kaikki koululaiset eivät edelleenkään pääse lääkärintarkastuksiin, vaikka kaupunki on sekä yrittänyt palkata lisää lääkäreitä itse että tarjota koululaisille palveluseteleitä.

26.11.2021 15:47

Helsinki suunnittelee lääkäreiden vuokraamista kouluihinsa ja oppilaitoksiinsa.

Sosiaali- ja terveyslautakunta käsittelee asiaa ensi viikon kokouksessaan. Helsingissä on ollut jo ennen pandemiaa suuria vaikeuksia saada toteutettua edes lain määräämiä lääkärintarkastuksia kouluissaan.

Lääkkeeksi hoitojonojen purkuun poliitikot vuosi sitten päättivät, että koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa voidaan käyttää palveluseteliä kevätlukukauden 2022 loppuun asti.

Tällä keinolla lääkäreitä ei edelleenkään ole saatu tarpeeksi. Kiinnostuneita palveluntuottajia on liian vähän. Lisäksi palvelusetelillä tarkastukset yleensä tehdään jossain muualla kuin koululla, siis esimerkiksi lääkäriaseman tiloissa.

Setelistä ei ole tarkoitus luopua, mutta nyt sen rinnalle siis ehdotetaan vuokralääkäreitä. Heidän on tarkoitus työskennellä kouluilla ja tavoitteena on myös, että hoitosuhteet muodostuisivat näin pidemmiksi kuin palvelusetelin kanssa.

Jos poliitikot näin päättävät, Helsinki järjestää tarjouskilpailun lääkäreiden palkkaamiseksi puitesopimuksella. Kilpailussa ratkaisee sataprosenttisesti hinta, laatua valvotaan asettamalla palvelutarjoajille vähimmäisvaatimuksia.

Vuokralääkäreitä on tarkoitus käyttää helmikuusta vuoden 2023 loppuun.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat