Mies painosti tutun nuoren tapaamiseen luokseen ja raiskasi neljä kertaa – Tuomittiin viiden vuoden vankeusrangaistukseen - Kaupunki | HS.fi

Mies painosti tutun nuoren tapaamiseen luokseen ja raiskasi neljä kertaa – Tuomittiin viiden vuoden vankeusrangaistukseen

Tuomittu oli tutustunut uhriin toisella paikkakunnalla.

29.11.2021 14:57

Vuonna 1989 syntynyt mies syyllistyi useisiin seksuaalirikoksiin houkuteltuaan 15-vuotiaan tytön asunnolleen viikonlopuksi.

Rikokset tapahtuivat heinäkuussa 2015 Helsingissä. Uhri ja tekijä toiset tunsivat toisensa entuudestaan toiselta paikkakunnalta.

Helsingin hovioikeus tuomitsi Alexei Nikitinin viime perjantaina antamassaan tuomiossa vankeuteen 5 vuodeksi neljästä törkeästä raiskauksesta sekä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Mies kiisti syyllistyneensä asiassa rikokseen. Käräjäoikeuden käsittelyssä hän kiisti kaikki seksuaaliset kanssakäymiset uhrin kanssa, mutta hovioikeuteen tullessa hänen tarinansa muuttui.

Miehen mukaan seksiä harrastettiin yhteisestä halusta ja hän oli ymmärtänyt uhrin olleen tuolloin yli 16-vuotias.

Hovioikeuden mukaan miehen kertomus tapahtumista oli horjuva ja piti uhrin kertomusta uskottavampana.

Tekojen aikaan 15-vuotias uhri oli matkustanut bussilla usean tunnin matkan tapaamaan vastaajaa sen jälkeen kun vastaaja oli vaatinut tapaamista useita kertoja viestitse.

Uhri kertoi oikeudessa, ettei hän ollut aiemmin harrastanut seksiä kenenkään kanssa, eikä olisi halunnut tehdä sitä miehen luona.

Uhri oli tuomion mukaan useita kertoja kieltäytynyt seksistä ja yrittänyt saada vastaajaan lopettamaan rimpuilemalla sekä potkimalla. Tuomittu esti uhrin lähtemisen pitämällä tästä kiinni väkivaltaisesti.

Väkivallan uhkaa lisäsi oikeuden mukaan se, että tuomittu oli esitellyt uhrille käsirautoja ja pamppua. Mies työskenteli turvallisuusalalla.

Koska kaikki neljä raiskausta tapahtuivat reilun vuorokauden aikana, tuli oikeudessa arvioitavaksi se, pitääkö teot tulkita erillisinä tekoina vaiko yhtenäisenä rikoksena.

Helsingin käräjäoikeus oli aiemmassa tuomiossaan arvioinut raiskaukset yhdeksi rikokseksi, mutta hovioikeus päätyi pitämään niitä neljänä erillisenä tekona. Samalla hovioikeus päätyi myös korottamaan miehen tuomiota 10 kuukaudella.

Lisäksi mies velvoitettiin korvaamaan uhrille korvauksia noin 10 000 euroa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat