Henkilöstövaje lähijunaliikenteen riesana, useita vuoroja peruttu – ”Valitettavasti tämä viikko tulee kokonaisuudessa olemaan hankala” - Kaupunki | HS.fi

Henkilöstövaje lähijuna­liikenteen riesana, useita vuoroja peruttu – ”Valitettavasti tämä viikko tulee kokonaisuudessa olemaan hankala”

Myös joitakin P-junavuoroja on jouduttu perumaan.

Useita A-junan vuoroja jouduttiin perumaan myös maanantaiaamuna. Kuva on otettu Mäkkylän asemalla Espoossa varhain maanantaina.

30.11.2021 7:42 | Päivitetty 30.11.2021 9:21

USEITA Espoon Leppävaaran ja Helsingin päärautatieaseman välillä kulkevan A-junan vuoroja on peruttu tiistaiaamuna henkilöstöpulan vuoksi.

Myös joitakin P-junavuoroja on jouduttu perumaan. Aamuyhdeksään mennessä noin 20 junavuoroja oli jo peruttu ja odotettavissa on, että luku tuosta hieman päivän aikana kasvaa.

Perumiset johtuvat VR:n veturinkuljettajien sairauspoissaoloista ja koronakaranteeneista, kertoo VR:n lähiliikennejohtaja Anu Punola.

Perumisia jouduttiin tekemään myös maanantaina ja todennäköisesti myös tulevina päivinä.

”Valitettavasti tämä viikko tulee kokonaisuudessa olemaan hankala”, Punola sanoo.

Lue lisää: Useita lähi­juna­liikenteen A-junia peruttu maanantai-aamuna

Helsingin seudun liikenteen (HSL) viestinnän mukaan peruutukset johtuvat henkilöstövajeesta.

Koronavirus ja kausiflunssat aiheuttavat poissaoloja Punola kertoo. Kuljettajien parissa ei kuitenkaan ole nähty koronatartuntaketjuja.

”Erilaisten perhepiirin altistumisten vuoksi määrätään karanteeneja. Näitä on ollut lisääntyvissä määrin nyt pari viikkoa.”

Punolan mukaan juurisyynä tilanteelle on se, että kuljettajia on liian vähän. Tilanteen ratkomiseksi VR on aloittanut uusien kuljettajien kouluttamisen. Uudet kuljettavat valmistuvat työhönsä keväällä.

Pääkaupunkiseudulla on syksyn ja alkutalven aikana peruttu satoja lähijunaliikenteen vuoroja.

Tilanteen taustalla on VR:n ja kuljettajien sopimusriita. HS kertoi aiheesta laajemmin lokakuussa.

Peruutuksia syntyy, koska äkillisten sairaustapausten tai esimerkiksi korona-altistusten vuoksi kotiin jääneille kuljettajille ei aina löydy tuuraajia. Valtaosa työntekijöistä katsoo, että työn kuormitus on kasvanut työnantajan uusien työehto­sopimus­tulkintojen vuoksi niin paljon, ettei joustohaluja ole.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat