Tapiolan kirkon uudistustyöt viivästyvät – Syynä pula rakennustarvikkeista - Kaupunki | HS.fi

Tapiolan kirkon uudistustyöt viivästyvät – Syynä pula rakennustarvikkeista

Koronaepidemian pitkittyminen siirtää jälleen Tapiolan kirkon peruskorjauksen valmistumista Espoossa.

Aarno Ruusuvuoren suunnittelema kirkko on rakennettu vuonna 1965. Edellinen laajempi peruskorjaus ja rakennuksen laajennus on tehty vuonna 1992.

1.12.2021 10:00

Tapiolan kirkon remontin valmistuminen siirtyy taas eteenpäin. Yksi syy viivästymiseen on pula rakennustarvikkeista.

Tarviketoimitusten viiveiden vuoksi peruskorjaus ei ole viimeistelyvaiheessa päässyt etenemään suunnitellusti, seurakuntayhtymän tiedotteessa kerrotaan. Kirkon luovutus seurakuntayhtymälle on siirtynyt.

Koronapandemia on vaikuttanut laajasti rakennustarvikkeiden saatavuuteen. Joidenkin aliurakoiden valmistumista ovat hidastaneet työntekijöiden koronatartunnat. Töiden viivästymisen vuoksi myös viranomaiskatselmuksia on jouduttu siirtämään myöhemmäksi.

Tämänhetkisen arvion mukaan tilojen kalustaminen ja työntekijöiden muutto työtiloihin voi alkaa ensi vuoden alussa. Viive saattaa vaikuttaa seurakunnan toiminnan käynnistymiseen ensi vuonna, yhtymä kertoo tiedotteessaan.

Toukokuussa 2020 alkaneen peruskorjauksen oli määrä valmistua tämän vuoden lokakuussa.

Joulunalusviikon tilaisuudet kirkossa joudutaan perumaan tai siirtämään muihin tiloihin. Jouluaaton hartaudet on kuitenkin mahdollista pitää Tapiolan kirkkosalissa, Espoon seurakunnat tiedottaa.

Messuja järjestetään Otaniemen kappelissa kirkon valmistumiseen saakka. Esbo svenska församlingin Kauneimmat joululaulut -tilaisuus Tapiolan kirkossa 26. joulukuuta perutaan.

Tapiolan kirkon ulkosivu on suojeltu asemakaavalla, samoin valtaosa sisätiloista, joten lopputuloksen on määrä kunnioittaa alkuperäisen suunnitelman henkeä.

Suurimmat muutokset nähdään 1990-luvulla rakennetussa toimistosiivessä, jonka käyttötarkoitus muuttuu remontin myötä.

Kirkon aulasta on tehty kulkuväylä avaamalla raitti ja kirkkorakennus myös Tapiolan keskustan suuntaan.

Nykyisten toimistojen tilalle on rakennettu seurakuntakahvila ja nykyistä pienempi monitilatoimisto. Kirkkosalin ja seurakuntasalin muutokset on pidetty mahdollisimman vähäisinä, tiedotteessa kerrotaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat