Vantaan kaupunki kehottaa asukkaita rokottautumaan – ”Hoitoon hakeutuvat potilaat aiempaa huonommassa kunnossa” - Kaupunki | HS.fi

Vantaan kaupunki kehottaa asukkaita rokottautumaan – ”Hoitoon hakeutuvat potilaat aiempaa huonommassa kunnossa”

Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen kertoi kertoi olevansa huolissaan Vantaan koronatilanteesta.

Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän mediatilaisuudessa Helsingissä 23. marraskuuta 2021.

1.12.2021 10:21 | Päivitetty 1.12.2021 12:52

Kaupunginjohtaja Ritva Viljanen esitteli keskiviikkona viimeisimmät koronatiedot Vantaalta.

Viljanen kertoi, että kaiken kaikkiaan vantaalaisten tartuntatilanne on pahentunut ja tartunnanjäljitys on jälleen ruuhkautunut.

Erityisesti rokottamattomat aikuiset ylläpitävät epidemiaa korkealla tasolla. Tartuntojen ilmaantuvuus on jatkanut nousuaan.

”Hoitoon hakeutuvat potilaat ovat valitettavasti aiempaa huonommassa kunnossa. On ollut tilanteita, joissa potilaita on jouduttu lähettämään jatkohoitoon ambulanssikyydillä. Valitettavasti meillä on tullut tänä syksynä pitkän tauon jälkeen yksittäisiä kuolemia joka viikko”, Viljanen sanoi.

Husin alueella joudutaan nyt päivittäin perumaan useita tehohoitoa vaativia leikkauksia.

”Kehotan ihmisiä hakemaan pian rokotuksen, jos rokotesuoja on vielä puutteellinen. Rokotusaikoja on hyvin tarjolla”, Viljanen sanoi.

Vantaan terveysasemien infektiovastaanotoilla on enemmän potilaita, ja myös muuta flunssaa esiintyy paljon. Uusien tartunnanjäljittäjien rekrytointi jatkuu.

”Tätä epidemiaa ei tartunnanjäljityksellä enää pystytä hoitamaan”, Viljanen kertoi.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla otettiin viime viikolla 1 232 näytettä.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto määräsi 27. marraskuuta pakolliset terveystarkastukset henkilöille, jotka ovat viimeisen 14:n vuorokauden aikana oleskelleet eteläisen Afrikan maissa. Viikonloppuna 18:n lennon ja maanantaina yhdeksän lennon matkustajat ohjattiin erilliseen tarkastukseen.

Viljanen suositteli lentoasemalle ja sieltä pois kulkevia välttämään julkista liikennettä.

Juttua päivitetty tiedotustilaisuuden jälkeen kello 12.12.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat