Töölönlahden jäänpinnan arvellaan olevan ”nolla senttiä” paksua – Siitä huolimatta vetiselle jäälle ilmaantui kaksi pilkkijää - Kaupunki | HS.fi

Töölönlahden jäänpinnan arvellaan olevan ”nolla senttiä” paksua – Siitä huolimatta vetiselle jäälle ilmaantui kaksi pilkkijää

Virallisten jääkarttojen mukaan Helsingin ja Espoon edustalla ei vielä ole jäätä.

1.12.2021 12:13

Helsingin Töölönlahden lähes läpikuultava jääpeite ei estä kylmähermoisimpia pilkkijöitä suuntaamasta apajille. Keskiviikkoaamuna Töölönlahdella ainakin kaksi henkilöä liikkui pilkkisaaliin toivossa.

”Jään paksuudeksi on arveltu nolla senttiä 30. marraskuuta Helsingin ja Espoon edustalla. Paikallista vaihtelua voi toki olla, mutta paksua jäätä siellä ei ainakaan ole”, kertoo Forecan päivystävä meteorologi Johanna Rinne.

”En todellakaan suosittelisi tässä vaiheessa liikkumista jäillä. Itse en lähtisi jäille vielä”, Rinne jatkaa.

Helsingin pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Samuli Saarioinen on Rinteen kanssa samaa mieltä.

”En suosittele jäille menemistä”, Saarioinen sanoo.

Kaksi pilkkijää keskusteli Töölönlahdella keskiviikkona aamupäivällä.

Virallisen jääkartan mukaan jäätä on ollut 29. marraskuuta Vaasaan asti rannikolla. Vaasasta etelään jään määrä on hyvin vähäistä, Rinne kertoo.

Suomenlahden edustalla ei kartan mukaan ole jäätä lainkaan.

”Joka tapauksessa jää on hirvittävän uutta ja ohuessa kerroksessa. Vaikka olisikin yksittäisiä paikkoja jäätynyt, on jää hyvin riskialtista.”

Palomestari Saarioisen mukaan hänellä ei ole tiedossa, että Helsingissä olisi vielä jouduttu pelastamaan ihmisiä jäiden petettyä, mutta muualla Suomessa tehtäviä on ollut viime viikkoina runsaasti.

Esimerkiksi Varsinais-Suomen pelastuslaitos kertoi viestipalvelu Twitterissä tiistaina, että päivän aikana useita henkilöitä oli tippunut jäiden läpi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat