Mies houkutteli alkoholilla ja rahalla 15-vuotiaan luokseen – Tuomittiin seksuaalirikoksista kuudeksi vuodeksi vankeuteen - Kaupunki | HS.fi

Mies houkutteli alkoholilla ja rahalla 15-vuotiaan luokseen – Tuomittiin seksuaalirikoksista kuudeksi vuodeksi vankeuteen

Mies tuomittiin vankeuteen kuudeksi vuodeksi ja kuudeksi kuukaudeksi yhteensä kolmesta lapseen kohdistuvasta rikoksesta.

2.12.2021 9:35

Helsingin hovioikeus on kiristänyt tuomiota, joka koskee 15-vuotiaan uhrin ja 45-vuotiaan miehen välistä sukupuoliyhteyttä.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi alun perin Aki Käyhkön kolmesta tapauksesta: seksuaalipalveluiden ostamisesta nuorelta ja kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Toinen törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö muuttui kuitenkin hovioikeudessa törkeäksi lapsenraiskaukseksi. Samalla käräjäoikeuden tuomio koveni usealla vuodella. Kahden vuoden ja kymmenen kuukauden vankeustuomio muuttui kuuteen vuoteen ja kuuteen kuukauteen.

Samalla hovioikeus korotti kärsimyskorvauksien määrää. Käyhkö tuomittiin maksamaan henkisestä kärsimyksestä ja tilapäisestä haitasta korvauksia yhteensä 21 000 euroa.

Rikokset ajoittuvat kolmelle päivälle vuonna 2019. Uhri ja tuomittu eivät tunteneet toisiaan entuudestaan. Tuomittu juotti uhrille alkoholia ja tarjosi rahaa. Osa rikoksista tapahtui pääkaupunkiseudulla sijaitsevan päiväkodin pihan leikkimökissä.

Törkeän lapsenraiskaus tapahtui miehen asunnolla. Tilanne oli muuttunut uhrille yllättäen uhkaavaksi ja pelottavaksi ja tämä oli pyrkinyt erilaisin keinoin keskeyttämään tilanteen.

Käräjäoikeuden pöytäkirjojen mukaan mies oli tekojen aikana uhannut uhria väkivallalla, muun muassa murhalla. Mies oli myös yrittänyt sitoa uhria.

Hovioikeuden mukaan tuomitun asunnolla humalatilassa ollut 15- vuotias uhri on ollut erityisen haavoittuvaisessa asemassa. Tuomittu kiisti lapsenraiskausta koskevat teot kokonaan ja lisäksi kielsi uhkailleensa tätä.

Hovioikeus piti uhrin kertomusta uskottavana ja katsoi tekoon liittyneen useita nöyryyttäviä piirteitä.

Tuomiosta on mahdollisuus valittaa, joten se ei ole lainvoimainen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat