Meilahden sairaalan tyhjässä keittiössä syttyi tulipalo, palomiehet joutuivat savusukeltamaan sammutuksessa: ”Paloi ihan liekillä” - Kaupunki | HS.fi

Meilahden sairaalan tyhjässä keittiössä syttyi tulipalo, palo­miehet joutuivat savu­sukeltamaan sammutuksessa: ”Paloi ihan liekillä”

Tulipalolla ei ollut vaikutusta sairaalan potilastyöhön.

2.12.2021 8:13

Meilahden sairaalassa syttyi varhain torstaiaamuna tulipalo, kun keskuskeittiössä oleva biojätteiden käsittelylaite syttyi tuleen. Helsingin pelastuslaitos kertoi aamulla Twitterissä, että tulipalo ei aiheuttanut henkilövahinkoja, eikä sillä ollut vaikutusta potilastyöhön.

Palon alkaessa keittiössä ei ollut henkilökuntaa paikalla, vaan pelastuslaitos sai ilmoituksen automaattisen paloilmoittimen kautta. Ilmoitus tulipalosta tuli viiden aikaan aamulla.

”Lähipelastusyksikkö saapui kohteeseen ja havaitsi, että tilat ovat täynnä savua. Tuleen syttynyt laite paloi ihan liekillä”, kertoo päivystävä palomestari Samuli Saarioinen.

Tehtävä muutettiin lennossa rakennuspalo­hälytykseksi ja paikalle saapui useita pelastuslaitoksen yksiköitä.

”Alkusammutusta ei ollut kukaan tekemässä eikä sitä olisi siinä vaiheessa pystynyt enää tekemäänkään. Tiloihin jouduttiin savusukeltamaan, että palo saatiin hallintaan”, Saarioinen kertoo.

Tulipalo oli nopeasti hallinnassa, ja keittiön toiminta päästiin aloittamaan aamulla. Saarioisen mukaan savu ei onneksi päässyt leviämään lastauslaiturilta muihin tiloihin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat