Uudellamaalla otetaan uudet yleisörajoitukset käyttöön viikonloppuna - Kaupunki | HS.fi

Uudellamaalla otetaan uudet yleisörajoitukset käyttöön viikonloppuna

Uudellamaalla rajoitetaan kokoontumisia sekä asiakas- ja yleisötilojen käyttöä.

Koronapasseja tarkistettiin Hartwall Areenan sisäänkäynnillä Helsingissä 28. marraskuuta ennen illan jääkiekon KHL:n ottelua.

3.12.2021 9:02

Etelä-Suomen aluehallintoviraston (avi) määräämät, kokoontumisia ja yleisötilojen käyttöä koskevat koronavirusrajoitukset tulevat käyttöön lauantaina.

Avi kieltää Uudenmaan alueella sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Lisäksi asiakas- ja yleisötiloista vastaavien toimijoiden on järjestettävä tilojen käyttö niin, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa koronatartunnan riskiä voidaan ehkäistä.

Avi muistuttaa tiedotteessaan, että koronapassi on vaihtoehto rajoituksille laissa määritellyissä tilanteissa.

Koronapassia ei voi ottaa käyttöön sellaisissa tiloissa, jotka ovat tavanomaisen elämän tai lakisääteisten oikeuksien kannalta olennaisia, tiedotteessa kerrotaan.

Koronapassia ei saa edellyttää esimerkiksi apteekeissa, vähittäiskaupoissa, posteissa, huoltoasemilla tai kirjastoissa.

”Tilojen käyttöä koskevalla määräyksellä halutaan varmistaa osallistujien terveysturvallisuus. Esimerkiksi kuntosalin ylläpitäjä voi ehkäistä lähikontaktin aiheuttamaa tartuntariskiä rajaamalla tilan osallistujamäärää. Tietyn mittaisia turvavälejä ei kuitenkaan edellytetä”, ylitarkastaja Oona Mölsä Etelä-Suomen aluehallintovirastosta kertoo tiedotteessa.

Uudenmaan lisäksi Kanta-Hämeessä kielletään sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet, joihin osallistuu yli 50 henkilöä.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella Etelä-Suomen aluehallintovirasto kieltää sisätiloissa järjestettävät yli 50 henkilön yleisötilaisuudet. Yleisten kokousten osallistujamäärää ei rajoiteta. Myös Kanta-Hämeessä yleisötilaisuuden järjestäjä voi vapautua rajoituksista ottamalla käyttöön koronapassin.

Molemmat päätökset ovat voimassa 31. joulukuuta asti.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat