Helsinki ja Espoo ottavat koronapassin käyttöön laajasti – poikkeuksina muutama paikka - Kaupunki | HS.fi

Helsinki ja Espoo ottavat korona­passin käyttöön laajasti – poikkeuksina muutama paikka

Tarkempia tietoja kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan koronarajoituksista kerrotaan tänään perjantaina kello 15 avoimessa tiedotustilaisuudessa.

Koronapassi on otettu jo laajasti käyttöön ravintoloissa Helsingissä.

3.12.2021 14:41

Helsingin kaupunki ottaa käyttöön koronapassin laajasti. Se on määrä ottaa käyttöön lauantaina 4. joulukuuta kaikissa kaupungin järjestämissä yleisötilaisuuksissa sekä useissa asiakastiloissa. Samasta linjauksesta tiedotti myös Espoo perjantaina.

Urheiluhallit ottavat käyttöön koronapassin ensi viikon tiistaina. Esimerkiksi Helsingin uimahalleihin ja sisäliikuntapaikoille pääsee siis tiistaista alkaen vain koronapassilla. Ohjeistus koskee myös Helsingin Urheiluhallien ylläpitämiä urheilupaikkoja.

Myös kulttuurikeskukset ja kaupunginmuseot vaativat koronapassia vuoden 2021 loppuun asti.

Espoo tiedotti vaativansa passia kaikissa yli 20 hengen yleisötilaisuuksissa ja kaupunginmuseon toimipisteissä sekä uimahalleissa. Ryhmäliikunnassa vaaditaan koronapassia kun ryhmäkoko ylittää 20 henkilöä.

Koronapassia ei tulla vaatimaan sellaisissa tiloissa, jotka ovat lakisääteisten palveluiden tai tavanomaisen elämän kannalta olennaisia. Esimerkiksi nuorisotiloissa tai kirjastoissa ei siirrytä koronapassin käyttöön. Alle 16-vuotiailta ei edellytetä koronapassia.

Helsingin kaupunki kehottaa tiedotteessaan asukkaita hakeutumaan viipymättä korona­rokotukseen, jos rokotesuoja on vielä puutteellinen.

Tarkempia tietoja kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan koronarajoituksista kerrotaan tänään perjantaina kello 15 avoimessa tiedotustilaisuudessa.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti 2. joulukuuta, että pääkaupunkiseudulla sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärä rajataan 20 henkilöön. Rajoitusten sijasta on mahdollisuus ottaa käyttöön koronapassi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat