Vantaalainen Luukas Majuri, 4, halusi tehdä pipariteoksen Tilli-koiransa muistoksi – HS:n perinteikäs kisa kiihtyy - Kaupunki | HS.fi

Vantaalainen Luukas Majuri, 4, halusi tehdä pipari­teoksen Tilli-koiransa muistoksi – HS:n perinteikäs kisa kiihtyy

HS:n perinteikkään piparikisan teemana on tänä vuonna kaupunki ja luonto. Aikaa osallistua kisaan on sunnuntaihin 12. joulukuuta.

Vantaalainen Majurin perhe osallistuu HS:n kaupunkitoimituksen piparikisaan 2021 teoksellaan Koirapuisto.

3.12.2021 16:14 | Päivitetty 4.12.2021 12:43

Valtavasti erilaisia koirapipareita! Vantaan Vapaalassa asuva Luukas Majuri, 4, innostui leipomaan pipareita koiramuoteilla niin paljon, että Majurin perhe päätti osallistua HS:n kaupunkitoimituksen meneillään olevaan piparikisaan teoksella Koirapuisto.

Pipariteos kunnioittaa samalla Majurin Tilli-shetlanninlammaskoiran muistoa. Tilli jouduttiin vanhuuttaan lopettamaan viime vuonna juuri joulun alla.

”Se oli Luukakselle kova paikka, mutta hänen isänsä sanoi, että Tilli meni koirien taivaaseen ja saa syödä niin paljon luita kuin haluaa, se lohdutti”, sanoo Luukaksen äiti Tiina Majuri.

Piparikisan teemana on tänä vuonna kaupunki ja luonto. Majureiden inspiraationa toimi huhtikuussa kerrottu uutinen koronaepidemian synnyttämästä koiranpentu­buumista.

Koirapuistot ovat Tiina Majurin mukaan kaupunkilaiselle luontevia paikkoja ulkoilla. Sellaista ”vähän urbaanimpaa luontoa, mutta sitäkin tärkeämpää kaupungissa asuville”.

Erikoisuutena Majurien leipomisprosessissa oli puolukan ja pinaatin käyttäminen tomusokerimassan värjäyksessä. Punaista tuli puolukkamehun ja vihreää pakastepinaatista irtoavan nesteen avulla. Päätyi koristeluun tosin itse pinaattiakin.

Nyt ei näytä olevan riskiä, että joulupukki toisi uuden koiran. Vaikka Majurit ovat kovastikin koiraihmisiä, Tiina Majuri kertoo, että perheeseen syntyi keväällä vauva.

”Vauva on vielä sen verran pieni, mutta otamme me varmasti joskus uuden koiran.”

Näin osallistut piparikisaan 2021

Kilpailun sääntöjen mukaan pipariteoksen aihepiirin pitää liittyä kaupunkiin ja luontoon.

Leivo siis jotain, mikä on jäänyt kaupunkiluonnosta tai sen säilymisestä mieleesi vuonna 2021. Ota pipariteoksestasi valokuva ja lähetä se HS:lle. Mahdollista voittoa varten teos kannattaa säilyttää, kunnes kisa on ratkennut.

Kilpailuun voi osallistua viimeistään sunnuntaina 12. joulukuuta lähettämällä valokuvan osoitteeseen hs.kaupunki@hs.fi. Kirjoita viestin otsikoksi Piparikisa 2021 ja laita mukaan puhelinnumerosi.

Kilpailussa on erikseen lasten ja aikuisten sarjat. Lasten sarjaan saavat osallistua 12-vuotiaat ja sitä nuoremmat. Mukaan voivat ilmoittautua esimerkiksi koululuokat tai perheet.

Molempien sarjojen voittajat palkitaan kirjalla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat