Helsingin Ullanlinnassa ammuttiin rakennuksen ulko-oveen sunnuntaina – Poliisi tutkii tapausta, toistaiseksi ketään ei ole otettu kiinni - Kaupunki | HS.fi

Helsingin Ullanlinnassa ammuttiin rakennuksen ulko-oveen sunnuntaina – Poliisi tutkii tapausta, toistaiseksi ketään ei ole otettu kiinni

Sivullisille ei ollut vaaraa tilanteessa. Rikoskomisario Teemu Haapalan mukaan kyseinen rakennus on huoneistohotelli.

Poliisiautoja oli paikalla sunnuntai-iltana Ullanlinnassa.

5.12.2021 20:17 | Päivitetty 6.12.2021 8:44

Helsingin Ullanlinnassa ammuttiin rakennuksen ulko-oveen sunnuntai-iltana. Poliisi kertoi Twitterissä kello 20:n jälkeen olevansa paikalla selvittämässä tilannetta.

Rikoskomisario Teemu Haapala kertoo maanantaiaamuna, että poliisilla ei ole tekijöistä tai tilanteen taustoista toistaiseksi tarkempaa tietoa. Sunnuntai-iltana ei Haapalan mukaan otettu ketään kiinni epäiltynä tapauksessa. Asian selvittely jatkuu esitutkinnassa.

Haapalan mukaan Kaartinkaupungissa sijaitsevan kiinteistön ovella ammuttiin aseella. Rakennus on Haapalan mukaan huoneistohotelli.

Haapalan mukaan tapausta tutkitaan tällä hetkellä vahingontekona ja ampuma-aserikoksena, mutta rikosnimikkeet tarkentuvat mahdollisesti tutkinnan edetessä.

Poliisioperaatio tapahtumapaikalla oli kestänyt useita tunteja. Hieman ennen klo 22 poliisi kertoi Twitterissä, että ”asian selvittely jatkuu tutkintapainotteisesti”.

Ilmoitus tapahtuneesta tuli poliisin johtokeskuksen mukaan hieman kello 19:n jälkeen sunnuntaina. Tilanteessa ei poliisin mukaan ollut vaaraa sivullisille.

Ensimmäisessä twiitissään poliisi kertoi rakennuksen sijaitsevan Punavuoressa, mutta poliisin johtokeskuksesta tarkennettiin myöhemmin illalla HS:lle tapahtumapaikan olevan Ullanlinnassa.

Paikalla olleen HS:n toimittajan Paavo Teittisen mukaan poliisilla oli käynnissä operaatio Ullanlinnassa lähellä Kaartinkaupungin rajaa sijaitsevan Ohranan talon lähellä. Paikka on lähellä myös Punavuorta.

Teittisen mukaan operaatiossa oli mukana ainakin neljä poliisiautoa. Poliisi ohjeisti häntä välttämään Punanotkonkadun eteläistä eli Ohranan talon puolta. Ainakin yhdellä poliisilla oli esillä konepistooli.

Tilanteesta ei koitunut johtokeskuksen mukaan merkittävää haittaa esimerkiksi liikenteelle.

Oikaisu 5.12.2021 kello 21.25: Tapahtumapaikka on Ullanlinnassa, ei Punavuoressa.

Poliisin autoja Ullanlinnassa.

Ohranan talon luona on sunnuntai-iltana ollut käynnissä poliisioperaatio.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat