Helsinki pyrkii aloittamaan alle 60-vuotiaiden kolmannet rokotukset tammikuussa - Kaupunki | HS.fi

Helsinki pyrkii aloittamaan alle 60-vuotiaiden kolmannet rokotukset tammikuussa

Kolmansien koronarokotusannosten kanssa edetään vanhimmasta ikäryhmästä nuorimpaan.

Koronarokotteita rokoteasemalla Helsingin Jätkäsaaressa 19. marraskuuta 2021.

7.12.2021 10:32

Helsinki aloittaa kolmansien koronarokotusannosten antamisen alle 60-vuotiaille tämän hetken arvion mukaan tammikuussa, kaupungin sosiaali- ja terveystoimi kertoo tiedotteessaan.

”Ennen kuin tarjoamme kolmannet annokset alle 60-vuotiaille, meidän täytyy varmistaa, että kuntalaiset saavat ensimmäiset ja toiset rokoteannokset. Myös 60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmille täytyy ensin saada annettua kolmannet rokoteannokset”, terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen kertoo tiedotteessa.

THL suosittelee, että kolmansia koronarokoteannoksia aletaan tarjota 18 vuotta täyttäneille.

Tällä hetkellä koronarokotteen kolmatta annosta tarjotaan 60 vuotta täyttäneille, 12 vuotta täyttäneille riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville sekä alle 6 viikon aikavälillä niille ensimmäisen ja toisen annoksen saaneille, joiden toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 5,5 – 6 kuukautta, tiedotteessa kerrotaan.

Kolmatta annosta tarjotaan myös voimakkaasti immuunipuutteisille, joiden toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta.

Rokotusaika kolmanteen koronarokotukseen varataan osoitteessa koronarokotusaika.fi tai puhelimitse numerosta 09 310 46300 kello 8–16.

Koronarokotuspisteillä tarjotaan sekä korona- että influenssarokotuksia. Se on näkynyt ajanvarauksen ja rokotuspisteiden ruuhkautumisena. Helsingin kaupunki pyytääkin kuntalaisia saapumaan täsmällisesti rokotukseen.

5-11-vuotiaiden riskiryhmäläisten koronarokotuksista odotetaan vielä THL:n tarkempia linjauksia. Helsingin kaupunki tiedottaa asiasta erikseen, kun tämän ryhmän rokotusaikataulu varmistuu.

Lue myös: Miksi Suomessa ei käytetä pikatestejä kuten Saksassa ja Yhdysvalloissa, ihmettelee Salossa korona­pika­testejä valmistava suomalais­yritys

Lue myös: Eteläisen Afrikan rokotus­kattavuus yhä pieni – syyt kumpuavat paitsi rokotus­skeptisyydestä myös klinikoille pääsyn haastavuudesta

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat