Mies löytyi haavoittuneena leikkipuistosta Helsingissä, poliisi epäilee kahta miestä murhan yrityksestä - Kaupunki | HS.fi

Mies löytyi haavoittuneena leikki­puistosta Helsingissä, poliisi epäilee kahta miestä murhan yrityksestä

Poliisi otti murhan yrityksen jälkeen nopeasti kiinni 14 henkilöä, joiden epäiltiin liittyvän tapahtumiin. Pian selvisi, että heillä ei ollut tekemistä epäillyn murhan yrityksen kanssa.

7.12.2021 14:32

Helsingin poliisi epäilee kahta miestä noin 20-vuotiaan miehen murhan yrityksestä Helsingin Mellunkylästä.

Poliisi löysi uhrin leikkipuistosta Mellunkylän Kurkimäestä lokakuun 5. päivänä puoliltapäivin.

Poliisin mukaan mies oli kävelemässä alueella, kun kaksi miestä oli käynyt hänen kimppuunsa. Miestä kohti oli ammuttu useita laukauksia ja häntä oli lyöty teräaseella.

Uhri sai tilanteessa hengenvaarallisen vamman. Hänet vietiin myöhemmin sairaalaan saamaan hoitoa.

Poliisi epäilee, että uhrin kimppuun kävivät 24- ja 25-vuotiaat miehet. Poliisi otti murhan yrityksen jälkeen nopeasti kiinni 14 henkilöä, joiden epäiltiin liittyvän tapahtumiin. Pian selvisi, että heillä ei ollut tekemistä epäillyn murhan yrityksen kanssa.

”Näiltä henkilöiltä takavarikoitiin kiinniottojen yhteydessä veitsi, luotiliivit, kommandopipoja, marihuanaa ja ekstaasitabletteja”, sanoi tiedotteessa rikostarkastaja Jari Koski.

Myöhemmin poliisi otti kiinni epäillyt parikymppiset miehet, jotka sittemmin myös vangittiin. Heiltä takavarikoitiin myös 22 kaliiperin pistooli.

Esitutkinnassa selvisi myös, että epäillyt tunkeutuivat kahden sivullisen henkilön kotiin noin puoli tuntia ennen ampumista. Miesten epäillään uhanneen toista asukasta ampuma-aseella.

”Epäilemme, että miehet etsivät uhria asunnosta”, Koski sanoi.

Rikostarkastaja Koski kertoi STT:lle, että uhri ja epäillyt mitä ilmeisimmin tunsivat toisensa. Esitutkinnassa ei hänen mukaansa ole selvinnyt järkevää motiivia, vaan asia liittynee mahdollisesti henkilöiden ”keskinäisiin asioihin”, joista nämä eivät ole halunneet tarkemmin kertoa.

Poliisi epäilee, että toinen epäillyistä miehistä olisi myös pahoinpidellyt uhrin syyskuun lopussa Kontulan ostoskeskuksessa. Hänen epäillään lyöneen uhria muun muassa teleskooppipatukalla.

Oikaisu 8. joulukuuta 2021 kello 8.21: Oikaistu tapahtumapaikka Mellunkyläksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat