Helsingin Keskuspuistossa suunnistamiseen helpotusta – Opastekylttien pitäisi uudistuksen jälkeen ohjata perille - Kaupunki | HS.fi

Helsingin Keskuspuistossa suunnistamiseen helpotusta – Opastekylttien pitäisi uudistuksen jälkeen ohjata perille

Ensimmäisenä uudet opasteet tehdään Lauttasaareen ja Itä-Helsinkiin.

Parempia opasteita on toivottu etenkin Keskuspuistoon.

8.12.2021 11:16

Helsinki aloittaa ensi vuonna pyöräliikenteen opasteiden parantamisen. Ensimmäisenä uudet opasteet tehdään Lauttasaareen ja Itä-Helsinkiin.

Tavoitteena on myös aloittaa opasteiden uusiminen Keskuspuistossa, jonne selkeämpiä opasteita on kaivattu kiihkeästi.

Keskuspuiston puutteelliset tai vaurioituneet opastukset ovat jo pitkään aiheuttaneet päänvaivaa. Väärään suuntaan vääntyneet opastekyltit ohjaavat aluetta heikommin tuntevia kulkijoita eksyksiin laajalla luontoalueella.

Lue lisää: Ulkoilijoita eksyy aivan Helsingin ytimessä Keskuspuistoon – Opasteet ovat miten sattuu, eikä helpotusta ole vielä luvassa

Lue lisää: Vihreiden poliitikko yritti ajaa eksymättä läpi Helsingin Keskuspuiston, ja se osoittautui mahdottomaksi

Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Anniina Iskanius teki opasteiden parantamisesta valtuustoaloitteen syksyn alussa. Aloitteen allekirjoitti 14 muuta valtuutettua eri puolueista.

Helsingin tavoitteena on nostaa pyörällä kuljettavien matkojen osuutta kaikista matkoista. Aloitteen mukaan tavoitetta hankaloittavat kuitenkin puutteelliset opasteet ja kokonaan puuttuva viitoitusjärjestelmä.

Aloitteessa ehdotettiin, että otetaan käyttöön samanlainen viitoitusjärjestelmä, kuin Oulussa. Siellä opastusjärjestelmä koostuu autoliikenteestä tutuista suunnistus- ja etäisyystauluista sekä perinteisistä viittaopasteista.

Kaupunkiympäristölautakunta vastasi aloitteeseen kokouksessaan tiistaina. Kaupunki on tänä vuonna laatinut pyöräliikenteen opastukseen yleissuunnitelman vuonna 2021. Suunnitelma on periaatteeltaan Oulun järjestelmän kaltainen.

Lautakunta päätti myös, että pyöräilyreittien opastus toteutetaan koko reitille siten, että opasteiden perusteella on mahdollisuus suunnistaa oikeaan kohteeseen.

Tavoitteena on, että pyöräliikenteen opastus toteutetaan koko Helsinkiin lähivuosien aikana.

Kaupungin alkuperäisen suunnitelman mukaan Keskuspuiston opasteiden uusiminen piti aloittaa vuonna 2020. Koronaviruspandemian vuoksi aikataulusta viivästyttiin, sillä ulkoilualueiden hankkeiden rahoitusta pienennettiin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat