HS panostaa kaupunkijournalismiin uudella tavalla – Kasvava kaupunkitoimitus tuo lukijoille lisää uutisia, puheenaiheita ja tutkivaa journalismia - Kaupunki | HS.fi

HS panostaa kaupunki­journalismiin uudella tavalla – Kasvava kaupunki­toimitus tuo lukijoille lisää uutisia, puheen­aiheita ja tutkivaa journalismia

Paikallisjournalismi elää uuden kukoistuksen aikaa. HS:n kaupunkitoimituksen koko kaksinkertaistuu HS Kaupungin ja HS Paikallisten yhdistyessä.

HS:n uusi kaupunkitoimitus raportoi kaikesta, mitä pääkaupunkiseudulla tapahtuu. Kuvassa ylärivissä vasemmalta oikealle Jukka Perttu, Miia Saari, Emilia Kangasluoma, Maija Aalto, Marja Salomaa, Jonna Hovi-Horkan, Anna Takala, Hannamari Ahonen, Satu Pajuriutta, Tuomo Väliaho, Sami Takala, Lasse Kivinen ja Katja Kuokkanen. Alarivissä vasemmalta lähtien Anne Kantola, Elina Suomalainen, Kaisu Moilanen, Lari Malmberg, Esa Juntunen, Jael Nyman, Valtteri Parikka ja Veera Paananen. Kuvasta puuttuvat Noona Bäckgren, Kimmo Oksanen, Marianne Riiali ja Päivi Vauhkonen.

5.1. 2:00 | Päivitetty 5.1. 14:02

Muuttovirrat kuljettavat ihmisiä kiihtyvällä vauhdilla suuriin kaupunkeihin.

Se, miltä suomalaiset näyttävät ja minkälaisia heidän taustansa ovat, monipuolistuu nopeasti.

Ilmastonmuutos pakottaa innovatiiviseen energiantuotantoon ja -säilömiseen.

Työ muuttuu. Koulu muuttuu. Sairaanhoito muuttuu.

Näitä kuutta maailmanlaajuisesti vaikuttavaa megatrendiä yhdistää yksi asia. Ne kaikki muotoutuvat onneksi, ongelmiksi ja tavalliseksi arjeksi Helsingissä ja Helsingin seudulla.

Muutoksen vauhti on 2020-luvulla päätä huimaava. Siksi HS panostaa kaupunkijournalismiin nyt aivan uudella tavalla.

HS:n perinteinen kaupunkitoimitus ja vuonna 2019 aloittanut HS Paikalliset yhdistyvät. Samalla kaupunkitoimituksen koko kaksinkertaistuu.

Uutta toimitusta johtaa kaupunkitoimituksen nykyinen esihenkilö Lari Malmberg. Toimituksen uutistuottajina toimivat Kaisu Moilanen ja Esa Juntunen.

Lukijalle muutos näkyy entistäkin kiinnostavampina ja laadukkaampina artikkeleina.

”Luvassa on enemmän uutisia ja tutkivaa journalismia seudun asukkaille merkityksellisistä asioista. Elämme paikallisjournalismin uuden kukoistuksen aikaa. Koen tästä suurta journalistista riemua”, Malmberg sanoo.

Kaupunkitoimitus läpivalaisee kaupunkipolitiikan, asuntomarkkinat, lapsiperheiden palvelut, liikennesuunnittelun ja rikosilmiöt, muun muassa. Kerromme ensimmäisinä muutoksista, jotka vaikuttavat lukijoidemme elämään, ja asetamme yksittäiset tapahtumat osaksi laajempia kehityskulkuja.

Samalla korostuvat kaupunginosat. Helsingin seudun suurien kaupunkien sisällä on lukuisia kaupunginosia, jotka vastaavat väkimäärältään keskikokoista suomalaista kuntaa.

”Monelle asuinalue voi olla jopa keskeisempi samaistumisen kohde kuin kaupunki, onhan myös paikallisuuden korostuminen yksi megatrendeistä”, Malmberg sanoo.

HS Paikalliset loi muutamassa vuodessa miljoonayleisön jutuille, joissa maailmaa tarkastellaan kaupunginosan tasolla. Tämä työ jatkuu, kun hyperlokaalin journalismin taiturit siirtyvät osaksi HS:n kaupunkitoimitusta. Raportoimme kaupunginosien tärkeimmistä puheenaiheista, kerromme kiinnostavimmat henkilötarinat, ja paljastamme pinnan alla kytevät ilmiöt.

Entistä tarkempaan seurantaan asetetaan pääkaupunkiseudun lisäksi myös Keski-Uusimaa ja laajempi Helsingin työssäkäyntialue. HS:n menotoimitus jatkaa osana kaupunkitoimitusta.

"Monelle asuinalue voi olla jopa keskeisempi samaistumisen kohde kuin kaupunki, onhan myös paikallisuuden korostuminen yksi megatrendeistä.”

Nyt tehtävillä muutoksilla Helsingin seudun kehittymiseen pystytään paneutumaan aivan uudella kattavuudella verkossa. HS onkin viime vuosina pystynyt vahvistamaan lukija- ja tilaajamäärän kasvuaan. Merkittävä osa kasvusta on tullut digitilaajista.

Uudistuksen myötä HS:n paikallisten lehtien julkaisu lopetetaan ja niiden sisällöt siirretään osaksi HS:n päivittäistä runkolehteä. Näin myös printtilehden lukijat ympäri maan pääsevät nauttimaan päivittäin myös kaupunginosatason uutisista. Päivittäisen uutisoinnin lisäksi HS:n runkolehdessä on jatkossa tiistaisin laajempi paikallisuutisten kokonaisuus.

"Tämä on innostava muutos. Uusi, isompi kaupunkitoimitus palvelee Hesarin tilaajia entistä paremmin sekä uutisten että paikallisilmiöiden suhteen", sanoo HS:n toimituspäällikkö Laura Saarikoski.

Merkittävässä osassa uutisointiamme olette jatkossakin te, hyvät lukijat.

"Tarvitsemme myös lukijoiden apua. Kertokaa meille, mikä on uutta ja jännittävää, mikä kaupungissa toimii ja mikä ei sekä mikä muuttuu!"

HS on jatkossakin kiitollinen jokaisesta uutisvinkistä, niin suuresta kuin pienestäkin. Niitä saa lähettää esimerkiksi sähköpostiosoitteeseen hs.kaupunki@hs.fi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat