Pukinmäessä surraan jalkakäytävälle kuollutta tyttöä – ”Tuntuu niin käsittämättömän pahalta, että lapsi kävelee kadulla ja pino putoaa päähän” - Kaupunki | HS.fi

Pukinmäessä surraan jalkakäytävälle kuollutta tyttöä – ”Tuntuu niin käsittämättömän pahalta, että lapsi kävelee kadulla ja pino putoaa päähän”

11-vuotias tyttö kuoli kuorma-auton lastin alle.

Lähellä työskentelevä Ari Lausamo toi turmapaikalle kynttilän, koska haluaa tukea kuolleen tytön perhettä suurimmassa mahdollisessa surussa.

16.12.2021 16:08 | Päivitetty 17.12.2021 10:27

Nainen on kyykyssä kevyen liikenteen väylän reunassa, sytyttää kynttilöitä ja itkee.

Tässä paikassa Helsingin Pukinmäenkaarella kuoli keskiviikkona iltapäivällä 11-vuotias tyttö, joka jäi kuorma-auton lavalta pudonneiden vanerilevyjen alle.

”Olen lapsen vanhempien ystävä. Minulla on itselläni viisi lasta. En pysty puhumaan”, nainen sanoo, peittää kasvonsa käsillään ja kävelee pois.

Ari Lausamo on töissä lähellä ja ajaa turmapaikan ohi joka päivä. Uutinen järkytti häntä niin paljon, että hän halusi tuoda paikalle kynttilän, vaikkei tunne uhrin perhettä.

”Itselläni on kahdeksan lasta. En tiedä, miten selviäisin tuollaisesta”, Lausamo sanoo ja asettaa kynttilänsä lukuisten muiden joukkoon.

Lue lisää: Kuorma-auto oli pysähdyksissä onnettomuuden tapahtuessa –  Pukinmäen turmassa kuoli 11-vuotias tyttö

Turmapaikka sijaitsee Pukinmäenkaarella Kehä I:n kohdalla.

Paikalle saapuu silmiään pyyhkivä nainen, joka kertoo asuvansa uhrin perheen kanssa samassa talossa.

”Kun kuulin eilen, että onnettomuudessa kuoli 11-vuotias tyttö, osasin jo pelätä pahinta. Näillä kulmilla ei paljon liiku 11-vuotiaita, on paljon yrityksiä.”

Nainen kertoo tytön olleen iloinen ja kohtelias lapsi.

”Hän oli myös hyvin reipas, käveli aina tomerana harrastuksiinsa. Olisiko nytkin ollut sellaiseen menossa”, nainen sanoo, ja hänen äänensä särkyy.

Turmapaikan läheisyydessä työskentelevä mies näki keskiviikkona kolmen aikaan iltapäivällä, että hälytysajoneuvoja alkoi saapua kadulle muutaman kymmenen metrin päähän.

Mies haluaa pysyä jutussa nimettömänä aiheen arkaluonteisuuden vuoksi.

”Näin, että paikalle oli pysähtynyt avolavainen kuorma-auto, jonka lastina oli arviolta parin metrin korkuisia pinoja vesivanerilevyjä. Näin myös, että yksi pinoista oli purkautunut maahan. Ihmiset alkoivat nostella ja viskoa levyjä, ja ajattelin, että aivan kuin he etsisivät jotain.”

Mies kertoo kiinnittäneensä huomiota siihen, että lavalle jääneiden vaneripinojen päältä kulki ainakin yksi kuormaliina. Sitä, oliko liina asianmukaisesti kiinnitetty, hän ei pysty arvioimaan pimeyden ja kymmenien metrien välimatkan vuoksi.

Mies pitää turmaa lähes mahdottomana ymmärtää.

”Ei voi kuvitella, että tämmöistä sattuu. Tämä tuntuu niin pahalta, käsittämättömän pahalta. Että lapsi kävelee kadulla ja pino putoaa päähän. Toivotan voimia lähiomaisille ja koko tälle yhteisölle.”

Oikaisu 16.12. kello 18.46: Korjattu virheellinen nimi, Antti Lausamo, Ari Lausamoksi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat