Espoosta paljastui ammattimaista kannabiksen viljelyä – Mies sai satojatuhansia euroja kannabista myymällä - Kaupunki | HS.fi

Espoosta paljastui ammattimaista kannabiksen viljelyä – Mies sai satojatuhansia euroja kannabista myymällä

Espoossa toimi vuosina 2015–2020 ammattimainen kannabiskasvattamo.

16.12.2021 14:30

Länsi-Uudenmaan poliisi on selvittänyt ammattimaista kannabiksen kasvattamiseen keskittynyttä toimintaa Espoossa. Kannabista kasvatettiin asuinkiinteistöllä, ja poliisin epäilyksen mukaan sitä myytiin suuria määriä. Toimintaa oli vuosina 2015–2020.

Poliisi epäilee, että vuonna 1985 syntynyt espoolaismies, joka on sittemmin kuollut, hyötyi kannabiksen kasvattamisesta ja myymisestä ainakin 300 000 euron arvosta.

Poliisin mukaan mies kasvatti ja tuotti kaikkiaan 35–70 kiloa kannabista ja rahoitti elämäänsä vuosien ajan kokonaan huumausaineiden myynnistä saaduilla varoilla.

Poliisi on takavarikoinut käteisen rahan lisäksi laajasti viihde-elektroniikkaa, veneen ja henkilöauton, joita kaikkia epäillään hankituiksi rikoksella saaduista varoista.

Poliisi epäilee myös muiden kuin kuolleen espoolaismiehen hyötyneen huumekaupasta. Heidän osaltaan rikosepäily on lähetetty syyteharkintaan Etelä-Suomen syyttäjäalueelle.

Heitä epäillään muun muassa osallisuudesta törkeään huumausainerikokseen tai törkeän huumausainerikoksen edistämisestä.

Länsi-Uudenmaan poliisi muistuttaa tiedotteessaan, että esimerkiksi yhteisten tilojen luovuttaminen kannabiksen kasvattamiseen tai rikoksella saadun hyödyn vastaanottaminen on jo syy joutua rikosepäilyn kohteeksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat