Riskiryhmiin kuuluvien 5–11-vuotiaiden helsinkiläisten koronarokotukset alkavat lauantaina - Kaupunki | HS.fi

Riskiryhmiin kuuluvien 5–11-vuotiaiden helsinkiläisten korona­rokotukset alkavat lauantaina

Rokotukseen pääsee myös ensi tiistaina Jätkäsaaressa ja Myllypurossa.

16.12.2021 19:21

Riskiryhmiin kuuluvien 5–11-vuotiaiden helsinkiläislasten koronarokotukset alkavat ensi lauantaina.

Rokotuksen saa Jätkäsaaren koronarokotus­pisteeltä ilman ajanvarausta lauantaina 18. joulukuuta kello 10–16. Rokottaminen on porrastettu sukunimen alkukirjaimen mukaan niin, että ensimmäiseksi tulee aakkosten alkupää.

Mainittuja riskiryhmiä on useita, kuten elinsiirto tai kantasolusiirto, krooniset keuhkosairaudet, osa lasten sydänsairauksista, voimakas ylipaino, krooninen munuaissairaus, tyypin 1 ja 2 diabetes sekä Downin oireyhtymä.

Lue lisää: THL laati listan 5–11-vuotiaista lapsista, joiden korona­rokotukset voidaan aloittaa heti

Tarkemmat tiedot riskiryhmistä löytyvät Helsingin kaupungin sivulta. Annettava rokote on tälle ikäryhmälle tarkoitettu Biontechin ja Pfizerin Comirnaty-rokote.

Toinen koronarokotusannos nyt lauantaina rokotettaville riskiryhmäläisille annetaan ilman ajanvarausta Jätkäsaaren koronarokotuspisteellä lauantaina 29. tammikuuta.

Kaupunki muistuttaa, että jos lapsi tulee rokotukseen vain toisen huoltajan kanssa, niin poissaolevalta huoltajalta tulee olla allekirjoitettu suostumuslomake. Sen saa THL:n verkkosivuilta.

Jos lasta ei pysty tuomaan rokotukseen tulevana lauantaina, rokotukseen voi tulla myös tiistaina 21. joulukuuta kello 15.30–18 Jätkäsaaren ja Myllypuron rokotuspisteille.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat