Husin sairaaloissa on laaja vika hoitajien kutsujärjestelmän laitteissa - Kaupunki | HS.fi

Husin sairaaloissa on laaja vika hoitajien kutsu­järjestelmän laitteissa

Häiriön takia hoitajat eivät saa mobiililaitteisiinsa tietoja esimerkiksi hälytyksistä. Husin viestinnän mukaan häiriö ei aiheuta vaaraa potilashoidolle.

Häiriö hoitajien kutsujärjestelmässä on koskenut Husin sairaaloiden kaikkia osastoja. Kuvassa on Meilahden tornisairaala Helsingissä.

19.12.2021 8:43

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) sairaaloissa on ollut viikonloppuna laaja hoitajakutsujärjestelmään liittyvä häiriö.

Vian vuoksi muun muassa hoitajakutsut, elvytyshälytykset, virvoitteluhälytykset, hätäkutsut, monitorihälytykset ja lääkintähälytykset eivät ole välittyneet hoitajien käytössä oleviin mobiililaitteisiin. Mobiililaitteilla ei ole pystynyt myöskään soittamaan.

Torstaina illalla alkanut häiriö johtuu mobiililaitteiden hallintajärjestelmän ongelmasta, jota Hus on selvittänyt järjestelmän toimittajan kanssa viikonlopun ajan.

Vianselvitys jatkui edelleen sunnuntaina, jolloin osa päätelaitteista saatiin kuitenkin palautettua toimintaan.

Husin viestinnästä kerrotaan HS:lle, ettei häiriö koske potilastietojärjestelmää eikä aiheuta vaaraa potilashoidolle. Vianselvityksen ajaksi hoitajakutsut ja hälytykset on ohjattu osastojen käytävänäytöille.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat